Správy

Návrat detí z II. stupňa do školských lavíc? V Zlatých Moravciach padlo ROZHODNUTIE!

Druhý stupeň ZŠ, stredné, umelecké a jazykové školy môžu opäť otvoriť svoje brány. Stačí zabezpečiť testovanie žiakov. Aká je situácia v Zlatých Moravciach?

Ilustračný obrázok k článku Návrat detí z II. stupňa do školských lavíc? V Zlatých Moravciach padlo ROZHODNUTIE!
Zdroj: TASR/AP

V pondelok 7. decembra opäť zasadol krízový štáb mesta Zlaté Moravce. Ak chcú školy opäť otvoriť svoje brány, pedagógovia a aj žiaci sa musia pred vstupom do priestorov školy preukázať negatívnym výsledkom testom.

Druhý stupeň základných škôl, stredné školy, jazykové a základné umelecké školy mohli spustiť prezenčnú výučbu od 7. decembra.

Práve otváranie škôl bolo jedným z hlavných bodov rokovania krízového štábu mesta Zlaté Moravce.

Radnica informovala, že na základe prieskumu týkajúcom sa splnenia podmienky – preukázania sa negatívnym výsledkom testu, v ktorom sa väčšina rodičov vyjadrila zamietavo a aj na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie na školách, došlo na zasadnutí krízového štábu k rozhodnutiu.

„Pre žiakov na II. stupni ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa vzdelávanie bude zabezpečovať a realizovať naďalej dištančnou formou," informuje mesto Zlaté Moravce na svojom webe.

Ako dodala radnica, rozhodnutie bolo konzultované aj s riaditeľmi škôl. „Súhlasili aj z dôvodu, že s aktuálnym technickým a personálnym zabezpečením nevedia zabezpečiť vzdelávanie prezenčnou aj dištančnou formou súbežne," informuje vedenie mesta prostredníctvom svojho webu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM