Peter Klimant Kultúra

Najkrajší mesiac v Moravciach s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Zlatých Moravciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Moravciach s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Foto: Kristína Debnárová

Deň otvorených dverí v Národnom žrebčíne

1. máj o 9:00 hodine, Národný žrebčín Topoľčianky

V nedeľu 1. mája sa v Národnom žrebčíne v neďalekých Topoľčiankach uskutoční ďalší ročník otvorenia novej jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny. Milovníkov koní zaručene čaká príjemný deň s množstvom zaujímavých akcií.

Deň otvorených dverí Château Topoľčianky

1. máj o 9:30 hodine, Château Topoľčianky

Milovníci vína sa môžu tešiť. Po roku sa bude v Topoľčiankach opäť degustovať vo veľkom. V Château Topoľčianky sa bude konať známy Deň otvorených dverí.

„Farebná harmónia“ – výstava

Od 2. mája denne až do konca júna, Mestské múzeum Zlaté Moravce

Mestské múzeum si pre nás pripravilo ďalšiu zaujímavú výstavu. Tá bude sprístupnená už čoskoro. Tentokrát uvidíme zaujímavé kúsky zo sveta netradičných šperkov.

Míľa pre mamu

7. máj o 15:30 hodine, Materské centrum Mami-Oáza, Zlaté Moravce

V sobotu 7. mája sa v Zlatých Moravciach uskutoční ďalší ročník výnimočného podujatia Míľa pre mamu. Jeho cieľom je zdôraznenie jedinečnosti a nenahraditeľnosti matiek v našich životoch. Motto tohtoročnej míle znie „S tradíciami v srdci“, čo podľa organizátorov naznačuje, na čo sa môžeme tešiť.

Smejko a Tanculienka – Čáry Máry Fuk

10. máj o 17:00 hodine, Mestské stredisko kultúry a športu, Zlaté Moravce

Táto parádna akcia poteší najmä vaše ratolesti. Veselá pesničková fantázia s kúzlami a pesničkami ako Vlk a Kozliatka, Červená čiapočka, Budkáčik a Dubkáčik, Hruška. Okrem rozprávkových pesničiek si prídu na svoje aj tí úplne najmenší chrobáčikovia s pesničkami Nonono tytyty, Hej rup, do toho, Hádaj hádaj… a s novinkou Šmucko Knoflik.

Kolárovci – môj život je muzika

12. máj o 18:00 hodine, Mestské stredisko kultúry a športu, Zlaté Moravce

Hudobná udalosť mesiaca. Do Zlatých Moraviec zavíta známe hudobné zoskupenie – Kolárovci, ktorí svojimi piesňami potešia všetky vekové kategórie.

Château Topoľčianky: Jarná degustácia

13. máj o 18:00 hodine, Château Topoľčianky

V Château Topoľčianky sa v máji nedegustuje len na začiatku mesiaca. Pripravená je i ďalšia degustačná akcia. Na túto akciu je potrebné nahlásiť sa vopred, pričom počet miest je limitovaný. Rezervácia miest a bližšie informácie sa dozviete u hlavnej sommelierky Château Topoľčianky.

Ambrózyho dni

14. a 15. máj, Arborétum Mlyňany

Večne zelené arborétum Mlyňany sa už čoskoro prehupne do letnej sezóny. Tá sa už tradične otvára populárnymi Ambrózyho dňami. Tešiť sa môžeme na bohatý program.

Muzikál – FRIDA Maľovať a milovať

25. máj o 18:00 hodine, Mestské stredisko kultúry a športu, Zlaté Moravce

V máji si v Moravciach užijeme aj dávku divadla. V našom meste budeme môcť vidieť muzikál FRIDA Maľovať a milovať. Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby a tanca. Prežite ho v Moravciach na vlastnej koži v réžii Karola Vosátka.

Horská Cykločasovka

28. máj o 10.00, Machulince

Milovníci horskej cyklistiky z nášho regiónu majú opäť dôvod na radosť. I tento rok sa bude v Machulinciach konať úspešná Horská cykločasovka. Do súťaže sa môžu zapojiť nadšenci tohto adrenalínového športu všetkých vekových kategórií.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Mesiac máj je už za rohom: Pozrite si program zlatomoraveckého kina Tekov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM