Aktualizované han Krimi

Muž PODPÁLIL exmanželku a tvrdil, že išlo o nehodu: Na súde sa priznal, dostal 20 rokov!

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici otvoril v utorok hlavné pojednávanie so Štefanom B., ktorého obžaloba viní zo spáchania obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

Ilustračný obrázok k článku Muž PODPÁLIL exmanželku a tvrdil, že išlo o nehodu: Na súde sa priznal, dostal 20 rokov!
Zdroj: Air - Transport Europe

Vlani v septembri trýznivým spôsobom zavraždil svoju exmanželku, ktorú pod zámienkou urovnania vzájomných problémov vylákal do auta a pri obci Tesárske Mlyňany vozidlo podpálil.

Takto to spravil

Podľa obžaloby si Štefan B. na to vopred zadovážil akcelerátor horenia, teda benzín, a spôsobil požiar interiéru auta. Žene sa z neho nepodarilo uniknúť, za niekoľko minút sa udusila splodinami horenia.

„Som vinný. Úprimne ľutujem, čo sa stalo,“ reagoval Štefan B., ktorý pri čítaní obžaloby aj pri vyhlásení o vine neustále plakal.

„Nikto si nevie predstaviť, čo som prežíval, keď som sa od psychiatričky dozvedel, že nežije. Odvtedy nežijem ani ja. Myslel som si, že prežila,“ dodal obžalovaný a vyjadril sústrasť celej svojej rodine.

Ako pred súdom vypovedal, po rozvode žil s exmanželkou v spoločnej domácnosti, stále ju mal rád. Bola nezamestnaná, o rodinu a domácnosť sa údajne nestarala a navyše si našla iného muža.

Senát ŠTS po priznaní nevykonáva dokazovanie o vine, iba to, ktoré má vplyv na rozhodnutie o výške trestu. Očakáva sa, že ešte v utorok vyhlási rozsudok.

AKTUALIZÁCIA:

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) napokon odsúdil v utorok Štefana Beňa, obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy exmanželky, na trest odňatia slobody vo výmere 20 rokov.

Rozsudok je utorňajším dňom právoplatný.

Prokurátor aj obžalovaný sa vzdali práva na odvolanie.

Podľa obžaloby si Beňo na spáchanie tohto skutku vopred zadovážil akcelerátor horenia – benzín a spôsobil požiar interiéru auta. Žene sa z vozidla nepodarilo uniknúť, za niekoľko minút sa udusila splodinami horenia. Na trýznivý spôsob usmrtenia poukázal v odôvodnení rozsudku aj predseda senátu ŠTS.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM