Peter Klimant Rôzne

Milovníci vodných radovánok majú smolu: Kúpalisko si v Moravciach toto leto neužijeme

Presne takto pred rokom sme si v Zlatých Moravciach užívali začiatok kúpacej sezóny na našom mestskom kúpalisku. Toto leto je však tomu inak. Bazény ostali prázdne a brány zatvorené. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Milovníci vodných radovánok majú smolu: Kúpalisko si v Moravciach toto leto neužijeme
Zdroj: Dnes24.sk

Kúpacia sezóna začala vlani na mestskom kúpalisku v Zlatých Moravciach dňa 28. júna 2014. Presne po roku však zostávajú brány na kúpalisku zatvorené a bazény prázdne. Bude tomu tak po celé leto. Dôvodom sú peniaze.

"V rozpočte mesta Zlaté Moravce na rok 2015 neboli vyčlenené žiadne finančné prostriedky na prevádzku kúpaliska, z tohto dôvodu prevádzkovanie kúpaliska túto sezónu možné nebude,“ povedala pre náš portál hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Minuloročná sezóna začala spomínaného 28. júna a skončila v závere augusta. Táto krátka sezónička však mestu zhltla kopec eur a do kasy sa vrátilo späť len veľmi malé množstvo peňazí. Za celé leto sa do zlatomoraveckých bazénov prišlo osviežiť 4 879 ľudí, za ktorých sa na tržbách vyzbieralo len 8 338 eur. Náklady na prevádzku sa však vyšplhali až na 33 932,93 eur. Išlo teda o poriadne stratovú záležitosť.

Viacero ľudí z mesta a blízkeho okolia neberie veľmi tragicky zatvorené zlatomoravecké kúpalisko. „Nechodím sa tam aj tak kúpavať. Chodím skôr do Nitry napríklad. Pozrieť som sa do zlatomoraveckého vlani bol. Prostredie tam ale bohvie aké nie je. Ľudí tam nebolo tiež veľa,“ povedal Martin Tinák zo Zlatých Moraviec, ktorému preto toto leto mestské kúpalisko chýbať určite nebude.

Podobný názor má i Denisa zo Skýcova, ktorá dáva každé leto prednosť inému kúpalisku. "My sa chodíme do Partizánskeho väčšinou kúpať. Čiže keď ostane toto leto kúpalisko v Moravciach zatvorené, vadiť mi to veľmi nebude, " vyjadrila sa ku kúpalisku Denisa Juríkova.

Nie každý je však spokojný s tým, že sa priamo v našom meste nebudeme môcť toto leto schladiť vo veľkom bazéne. „Chodili sme tam aj minulý rok. Dobré to tam bolo. S vnúčatami som tam chodila za pekného počasia. Chýbať mi tam nič nechýbalo. Keby ho nechali tento rok otvorené, tak tam určite idem. Je toho škoda,“ posťažovala si pani Jana Bieliková, ktorá zatiaľ nevedela povedať, aké kúpalisko si toto leto zvolí ako náhradu za naše mestské.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM