Kristína Striešková Iné športy

Mestská volejbalová liga chce zvýšiť počet tímov

V decembri sa začína už ôsmy ročník mestskej volejbalovej ligy. Súpisku tímov môžete doplniť aj vy so svojím družstvom.

Organizátorsky ju vedie Jakub Ďuriš, Michal Kukučka a Štefan Valkovič. Založil ju práve prvý menovaný, pretože v Moravciach nebolo nič pre mladých ľudí, kde by si mohli zasúťažiť vo volejbale. Dnes už liga organizuje aj beachové a halové turnaje pre volejbalových nadšencov. „Chodia k nám hrávať ľudia z rôznych miest. Na najbližšom turnaji to bude napríklad Bratislava, Sereď, Malacky či Nitra,“ hovorí zakladateľ ligy, Jakub Ďuriš.

Od začiatku sa hráva v sobotu v telocvični na Obchodnej akadémii. Mestská liga trvá od decembra do mája, kedy sa začína už beachová sezóna. Poslednú sezónu hralo šesť družstiev, z toho dve stredoškolské. Jakub pozýva všetkých volejbalistov. „Do ligy sa môže prihlásiť každý, kto má chuť hrať a súťažiť.“ Na ihrisku musia byť v družstve vždy dve ženy. Liga je amatérska, takže hráči extraligisti a prvoligisti hrať nemôžu. Čo sa týka financií, hráči platia iba symbolickú sumu za telocvičňu. Ceny pre víťaza a lopty sú pokryté z rozpočtu mestskej ligy. Po základnej časti, kde sa stretne na ihrisku každý s každým, prechádza liga do play-off. „Boli by sme radi, ak by sa nám tento rok podarilo zvýšiť počet družstiev, aby sa stále zvyšoval záujem o volejbal. Dúfame, že sa k nám pridajú starší ako aj mladí hráči,“ dodáva Jakub Ďuriš. Pre zaujímavosť najmladší hráč ligy mal 16 a najstarší vyše 60.

Prihlásiť sa môžete do konca novembra mailom na: mvl.zetem(at)gma­il.com jacob.duris(at)gma­il.com mobil mailom: jakub.duris(at)tmo­bilesk.blackbe­rry.com alebo na tel.č.: +421 902 157 784

Autor: Adriana Blahová

zm mvl1
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM