Správy

Mesto získalo 300-TISÍC eur! Zrevitalizuje niekoľko vnútroblokov

Mesto Zlaté Moravce zrevitalizuje vnútrobloky na Školskej, Mojmírovej, Robotníckej a Rovňanovej ulici. Získalo dotáciu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo 300-TISÍC eur! Zrevitalizuje niekoľko vnútroblokov
Zdroj: Mesto Nitra

Projekt spočíva vo vybudovaní prvkov zelenej infraštruktúry a revitalizácii otvorených verejných priestranstiev, informovala Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.

Získali peniaze

Samospráva získala na realizáciu projektu nenávratný finančný príspevok vo výške 305 206 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Celkové oprávnené výdavky projektu sú vyčíslené na 321 270 eur. Spolufinancovanie bude hradené z rozpočtu mesta Zlaté Moravce.

V rámci projektu vznikne spevnená plocha pre parkovanie automobilov vo vnútrobloku Školská/Mojmírova ulica. Zvyšná zóna bude vybavená prvkami detského ihriska a mestským mobiliárom. Priestor oddychovej zóny bude doplnený stojanmi na bicykle, samostatným sedením, odpadkovými košmi, parkovým osvetlením a výsadbou zelene.

Prečítajte si tiež

Čo sa zmení?

Vo vnútrobloku na Robotníckej ulici budú komunikačné plochy z asfaltu a hokejbalové ihrisko tvorené betónovou plochou slúžiť ako hracia plocha pre basketbal a volejbal, priestor bude doplnený vhodným mestským mobiliárom, prvkami workoutového ihriska a výsadbou zelene. Vo vnútrobloku na Rovňanovej ulici mesto plánuje vybudovanie altánku a spevnenej plochy pre napojenie na priľahlý chodník.

Mesto Zlaté Moravce už vo februári tohto roka získalo dotáciu vo výške 329 571 eur na revitalizáciu vnútroblokov na Ulici Žitavské nábrežie, Hviezdoslavova a Mojmírova ulica. Podľa Kováčovej sa budú oba projekty vnútroblokov realizovať v jarných mesiacoch budúceho roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM