Samospráva

Mesto sa uchádza o finančný príspevok: Má v pláne zrekonštruovať materskú školu

Mesto Zlaté Moravce pripravuje kompletnú rekonštrukciu Materskej školy Kalinčiakova. Uchádza sa o nemalý finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa uchádza o finančný príspevok: Má v pláne zrekonštruovať materskú školu
Zdroj: TASR

Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z programu Integrovaný regionálny operačný program v celkovej výške 361 270 eur odsúhlasili mestskí poslanci. V prípade jeho získania bude samospráva spolufinancovať projekt sumou 19 014 eur.

Počas leta

Celkové náklady na komplexnú rekonštrukciu materskej školy sú vyčíslené na 380 285 eur. V prípade úspešnosti projektu sa môže rekonštrukcia začať počas letných mesiacov, skonštatoval primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár. „Rekonštrukciu by sme chceli realizovať počas prázdninových mesiacov, nie je však vylúčené, že opravy budú pokračovať aj po prázdninách,“ povedal primátor.

Ak bude projekt úspešný, Materská škola Kalinčiakova prejde kompletnou rekonštrukciou. Mesto plánuje vymeniť sociálne zariadenia, zatepliť budovu i vymeniť otvorové konštrukcie na budove. Po rekonštrukcii by sa mala zvýšiť aj kapacita školy o minimálne desať detí.

50-ročná budova

Mesto sa pri výbere školy, na rekonštrukciu ktorej požiada o nenávratný finančný príspevok, rozhodovalo medzi dvoma materskými školami. Pre Kalinčiakovu sa rozhodlo z toho dôvodu, že jej budova je staršia, bude mať 50 rokov a doteraz neprešla väčšou obnovou.

Primátor tiež zdôraznil, že projekty sú výhodnejšie pre veľké materské školy s väčším počtom žiakov, pretože v prípade finančného príspevku sa porovnáva dotácia na jedného žiaka. „Na rekonštrukciu menších materských škôl bude hľadať mesto vlastné zdroje“, potvrdil Husár.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM