Správy

Mesto podalo pomocnú ruku: Na úhradu miestnych daní a poplatkov budete mať viac času

Mimoriadna situácia si žiada mimoriadne riešenia. Svoje o tom vedia aj na mestskom úrade.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podalo pomocnú ruku: Na úhradu miestnych daní a poplatkov budete mať viac času
31
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Zlaté Moravce informovalo o kroku, ktorý zaujme každého obyvateľa mesta. Termín na úhradu miestnych daní a poplatkov bol predĺžený.

Mimoriadna situácia

Radnica tak reagovala na mimoriadnu situáciu vyvolanú novým koronavírusom COVID-19.

„V záujme ochrany zdravia obyvateľov Slovenská pošta pozastavila doručovanie rozhodnutí do vlastných rúk, bude len oznamovať uloženie zásielky. To by však znamenalo, že všetci daňovníci by si museli osobne vyzdvihnúť na pošte, prípadne na mestskom úrade, približne 12 tis. rozhodnutí za daň z nehnuteľností, daň za psa a poplatok za komunálny odpad na rok 2020,“ informuje mesto na svojom webe.

Mesto s tak snaží minimalizovať priamy kontakt medzi obyvateľmi. Radnica sa rozhodla všetky rozhodnutia doručovať postupne. Vhadzuje ich do domovej listovej schránky. „V prípade, ak sa rozhodnutie z nejakých dôvodov nepodarí doručiť, bude uložené na mestskom úrade. Nedoručené rozhodnutia budeme opätovne posielať prostredníctvom Slovenskej pošty do vlastných rúk až po zrušení všetkých preventívnych opatrení,“ dodáva vedenie mesta.

Predĺženie lehoty

V tejto súvislosti mesto prijalo jednoduché, no o to účinnejšie opatrenie. Termín splatnosti dane sa predlžuje najneskôr do konca kalendárneho roka 2020. Dane a poplatky je možné platiť na splátky, zároveň je však ponechaná možnosť zaplatiť daň naraz.

Platby v hotovosti v pokladnici mestského úradu až do odvolania neprijímajú.

Dane a poplatky je tak aktuálne možné zaplatiť zatiaľ len bezhotovostne na účet mesta uvedený v rozhodnutí. Pozor by ste si mali dať na správne uvedenie variabilného symbolu.

"Veríme, že prijaté opatrenia prispejú k zvýšeniu bezpečnosti a ochrany zdravia nás všetkých. V prípade akýchkoľvek dotazov Vás prosíme, aby ste kontaktovali konkrétneho referenta prostredníctvom e-mailu uvedeného priamo v rozhodnutí, alebo na webovom sídle mesta informuje mesto Zlaté Moravce.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM