Peter Klimant Samospráva

Mesto dvíha varovný prst pre vodičov: Nesprávnemu parkovaniu na Bernolákovej už čoskoro odzvoní!

Vodiči, zbystrite pozornosť. Problém, ktorý dlhé roky trápi mnohých, sa ide riešiť. Mesto sa rozhodlo pustiť do boja proti nesprávnemu parkovaniu na Bernolákovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Mesto dvíha varovný prst pre vodičov: Nesprávnemu parkovaniu na Bernolákovej už čoskoro odzvoní!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Keď sa povie Bernoláková ulica v Zlatých Moravciach, väčšina z nás si predstaví mestskú nemocnicu a následne nesprávne zaparkovanú dlhú radu áut lemujúcu časť cesty pri nemocnici. Autá by tu mali po správnosti parkovať pozdĺžne, miesto toho tu ale mnohí vodiči parkujú už takmer z pravidla šikmo. To by sa však malo už čoskoro zmeniť.

Výzva pre vodičov

Podľa vyjadrenia radnice sa na mesto obrátilo už viacero ľudí, ktorí žiadali, aby sa s nesprávnym parkovaním na tomto úseku začalo konečne niečo robiť. Vedenie mesta sa preto rozhodlo konať.

" Na tejto časti uvedenej ulice neustále dochádza k nesprávnemu a protizákonnému parkovaniu vozidiel, nakoľko väčšina vodičov motorových vozidiel svoje vozidlá parkuje šikmo alebo dokonca kolmo. Týmto nesprávnym parkovaním v mnohých prípadoch ohrozujú nielen plynulosť, ale i bezpečnosť cestnej premávky, vystavujú sa poškodeniu vlastného majetku ako i majetku iných občanov. Mnohokrát nie je umožnená súvislá jazda s vozidlom pri strete s protiidúcim vozidlom, čím sa vytvárajú kolízne situácie," upozorňuje Emil Hudák, referát dopravy mesta.

Radnica už vydala pre vodičov výzvu, v ktorej nabáda k správnemu parkovaniu na Bernolákovej ulici. „Mesto Zlaté Moravce na základe mnohých podnetov a sťažností, týmto vyzýva všetkých vodičov motorových vozidiel aby rešpektovali na ul. Bernolákova, cesta III/1624 v úseku pred mestskou nemocnicou osadené zvislé dopravné značenie, ktoré vyznačuje a určuje dovolený spôsob státia vozidiel len pozdĺžne vo vzťahu k okraju vozovky,“ píše sa na webe mesta Zlaté Moravce.

Vodorovné dopravné značenie

Nekončí to však len pri výzve pre vodičov. Podľa vyjadrenia radnice má mesto v pláne v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom, ktorý je vlastníkom a správcom spomínanej cestnej komunikácie, zabezpečiť v úseku od nemocnice až po polikliniku vypracovanie projektu nového dopravného značenia, ktorý bude následne predložený na schválenie Krajskému dopravnému inšpektorátu v Nitre. „Po schválení projektu dopravného značenia bude zabezpečená jeho realizácia,“ uviedol Hudák.

Ako ďalej dodal, pred realizáciou dopravného značenia Technické služby mesta Zlaté Moravce v spolupráci s RS a ÚC, a.s. Nitra zabezpečia vyčistenie priestorov parkovacích plôch ako aj dažďových vpustí, tak aby bolo možné aplikovať vodorovné dopravné značenie pre vyznačenie parkovania.

Okrem toho by sa o problematické parkovanie mali vo väčšej miere zaujímať aj policajti. „Na riešenie „nesprávneho“ parkovania vozidiel v na ul. Bernolákova, nerešpektovaniu dopravného značenia bude vo väčšej miere dohliadať mestská polícia v súčinnosti so štátnou políciou,“ dodal na záver Emil Hudák.

Môže vás zaujímať:

Vodiči by uvítali kruháč v centre Zlatých Moraviec: Táto správa ich však zrejme nepoteší…

Fontána z námestia má za sebou rekonštrukciu: Okrem prúdov osviežujúcej vody poteší aj milá novinka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM