Peter Klimant Rôzne

Leto na dvoch kolesách: Ďalšie zaujímavé tipy z regiónu na super cyklovýlet

Kým tu máme letné dni, treba to plne využiť, najlepšie na dvoch kolesách. Aj v mesiaci august máme pre vás niekoľko zaujímavých tipov na cyklovýlet po okolí.

Ilustračný obrázok k článku Leto na dvoch kolesách: Ďalšie zaujímavé tipy z regiónu na super cyklovýlet
Zdroj: TASR

Pred mesiacom sme vám priniesli naše tri tipy na príjemný cyklovýlet v našom regióne. Odporúčali sme vám Požitavskú cyklomagistrálu, jazdu po trase okolo hradu Gýmeš i zaujímavý okruh, ktorý vedie cez Veľký Inovec. Mesiac je však dlhá doba, za ktorú sa za dobrého počasia dajú tieto tri trasy zvládnuť hravo. Je preto čas na nové tipy, ktoré si v letných dňoch môžete v našom regióne užiť.

Zo Zlatých Moraviec do Vrábľov

Táto trasa je pomerne obľúbená pre svoju nenáročnosť, krátku vzdialenosť a pre spoznávanie krás okolitej prírody. Ide o trasu s celkovou dĺžkou 21 kilometrov, ktorá vedie cez Tesárske Mlyňany, Novú Ves nad Žitavou a Ohaj až do Vrábľov. Cyklotúru si môžete spríjemniť návštevou Arboréta Mlyňany, ktoré je po ceste. Prevýšenie je minimálne, predstavuje 51 metrov. Na túto trasu vám postačí cestný bicykel.

Zo Zlatých Moraviec do Topoľčian

Ide opäť o menej náročnú trasu, aj keď trasa je dlhá takmer 40 kilometrov. Vedie cez Topoľčianky, Skýcov, Klátovu Novú Ves, Bošany a Baštín až do Topoľčian. Trasa je vhodná pre tých, ktorí radi jazdia v prírode, preto je na túto trasu potrebný trekingový alebo krosový bicykel. Celkové prevýšenie predstavuje 326 metrov.

Zo Zlatých Moraviec k Zubrej zvernici

Stredne náročný 50-kilometrový okruh vám dá možnosť spoznať mnoho zaujímavých miest. Trasa vedie cez Hosťovce a Lovce k Zubrej zvernici. Odtiaľ sa ide cez Dlhé Diely, Studničku a Mlynište až na Stožisko smerom na Topoľčianky, odkiaľ sa vraciate naspäť do Moraviec. Prevýšenie predstavuje 384 metrov.

Môže vás zaujímať:

TIP na letný výlet: Prejdite sa po lesníckom náučnom chodníku Zubria zvernica

TIP na víkendový výlet: Užite si nádhernú panorámu nášho regiónu z vyhliadkovej veže v Nevidzanoch

Kúpacia sezóna v prírode: Ktoré vodné plochy v kraji odporúčajú hygienici?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM