Peter Klimant Rôzne

Ľadová pochúťka na letný deň: Tieto zmrzliny sú hitom v Zlatých Moravciach!

Letné teploty a nemilosrdné slnko pražiace na Zlatomoravčanov si žiadajú poriadnu dávku osvieženia. Pozreli sme sa, ktoré zmrzliny sú počas letných dní najžiadanejšie v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Ľadová pochúťka na letný deň: Tieto zmrzliny sú hitom v Zlatých Moravciach!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pohľad na ľudí, ktorí si pri prechádzke mestom pochutnávajú na osviežujúcej zmrzline nie je v letných mesiacoch ničím výnimočným. Táto obľúbená ľadová maškrta je totiž zaručeným spôsobom ako sa príjemne schladiť. K tomu všetkému i super chutí. Vybrali sme sa preto zistiť, aké druhy zmrzlín sú medzi obyvateľmi najviac žiadané.

Zlatomoravčania majú radi klasiku

Vo výbere zmrzliny sú Zlatomoravčania stále dosť konzervatívni. Najviac sa predávajú rokmi overené klasiky. „Citrón, jogurt a čokoláda sú najpredávanejšie. Z takých špeciálnejších je v obľube príchuť Tropical, ktorá ma viacero ovocných príchutí v sebe. Iné netradičné ani nemávame,“ prezradila slečna predavačka so Zmrzliny na Námestí Andreja Hlinku.

Klasické príchute majú ľudia najradšej i v Jadranskej zmrzline na Župnej ulici. „Ľudia majú najradšej citrónovú a čokoládovú príchuť,“ povedala pani predavačka.

Tu sme už našli i zaujímavejšie druhy. „Nejaké extrémne príchute nemáme a ani neplánujeme predávať. No medzi zaujímavé patrí príchuť cookies , čo má v sebe malé keksíky. Taktiež zaujímavá je príchuť cola. Ľudia ale hovoria, že najviac osviežujúca je pepermintová zmrzlina,“ dodala.

Ľudia vyberajú i podľa počasia

Naša ďalšia zástavka bola v Cukrárni Bali pri autobuske. Dvojica príchutí citrón a čokoláda dominovala aj v tejto predajni. Podľa vedúcej cukrárne ľudia zo Zlatých Moraviec nie sú moc na extrémne príchute, no predávajú sa i trošku netradičnejšie druhy zmrzliny. „Myslím, že za netradičné by sa dali označiť pepermint, nugát, červený melón a cola,“ povedala vedúca.

Podľa jej slov spraví pri výbere ľadovej pochúťky veľa i počasie. „V horúčavách ide najviac citrón. Príchute ako nugát alebo gaštanová sa fajn predávajú za chladnejšieho počasia,“ dodala. Ďalej prezradila, že novinky sa snažia prinášať pravidelne, no sústredia sa najmä na overené ovocné príchute. Pominulé roky skúšali i extrémnejšie druhy, no moc sa neujali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM