Správy

Kvetinová lúka, kríky aj nové lavičky: Staré pieskoviská zmenia na nepoznanie

Staré pieskoviská na Mojmírovej ulici v Zlatých Moravciach dostanú nové využitie.

Ilustračný obrázok k článku Kvetinová lúka, kríky aj nové lavičky: Staré pieskoviská zmenia na nepoznanie
Zdroj: TASR/AP

Tri chátrajúce ihriská sa zmenia na tzv. osie hniezda. Firma pôsobiaca v meste, ktorá prevzala nad projektom patronát, v nich v spolupráci s partnermi vysadí kvetinovú lúku a jedlé kríky, chýbať nebudú ani nové lavičky či mobiliár, informovala Miroslava Kováčová z mestského úradu.

Využijú staré objekty

Účelom projektu je využiť tri šesťuholníkové objekty nachádzajúce sa v bytovej zástavbe na Mojmírovej ulici.

Tie v minulosti slúžili ako pieskoviská, no v súčasnosti chátrajú. Projekt poslúži ako príklad rozvoja a podpory biodiverzity, ktorá zohráva veľkú úlohu v udržateľnosti nášho sveta, skonštatovala Kováčová.

Prečítajte si tiež

Realizácia projektu spočíva vo výsadbe kvetinovej lúky do týchto troch šesťuholníkových objektov a vo výsadbe jedlých kríkov, ako sú muchovník, arónia, maliny, čučoriedky, ale aj v umiestnení hmyzieho hotela, informačnej náučnej tabule, lavičiek a odpadkového koša.

Posvietia si aj na ďalšie

Okrem samotnej revitalizácie priestoru bude možné tento projekt využiť aj v rámci environmentálnych vzdelávacích aktivít pre žiakov materských a základných škôl.

Podľa Kováčovej má mesto Zlaté Moravce záujem postupne revitalizovať aj ďalšie staré a nepoužívané pieskoviská, vďaka čomu sa vytvorí priestor vhodný či už na zážitkové učenie alebo na trávenie voľného času pre deti a mládež.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM