Samospráva

Kultúrny dom v Prílepoch má nové okná. Pôvodné boli staré a v nevyhovujúcom stave

Kultúrny dom v mestskej časti Prílepy má už všetky okná nové - plastové. Výmena bola hradená z rozpočtu Mestského strediska kultúry a športu.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrny dom v Prílepoch má nové okná. Pôvodné boli staré a v nevyhovujúcom stave
Zdroj: Mesto Zlaté Moravce

Ako informovalo Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v Zlatých Moravciach, celkovo štyri nové plastové okná a jedny dvere boli v prílepskom kultúrnom dome osadené v polovici októbra 2019.

„Rekonštrukcia bola uhradená z rozpočtu Mestského strediska kultúry a športu, ktoré kultúrny dom spravuje. Šlo o sumu 4 500 eur,“ uviedlo MSKŠ.

Budova tak má už všetky okná nové. Vymieňané boli v dvoch etapách. Prvá etapa sa realizovala vlani. Aj vtedy boli vymenené štyri okná, nové dvere však boli osadené až dvoje, vrátane hlavných vchodových dverí.

Pôvodné okná a dvere boli podľa vyjadrenia MSKŠ už v zlom technickom stave. Najväčším problémom mali byť úniky tepla, čo spôsobovalo zvýšený účet za kúrenie.

MSKŠ má v pláne pokračovať s rekonštrukciou budovy kultúrneho domu. Pozornosť by sa mala v budúcnosti sústrediť najmä na fasádu budovy.

Kultúrny dom v Prílepoch je centrum miestneho kultúrno-spoločenského života. Okrem MSKŠ ho využíva aj Slovenská pošta, sídli tu materská škola a výbor tunajšej mestskej časti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM