Správy

Krásne prekvapenie v nemocnici: Pacientov potešil obľúbený Mikuláš

Prekvapenie v nemocnici v Zlatých Moravciach. Mikuláš rozdával radosť aj darčeky.

Ilustračný obrázok k článku Krásne prekvapenie v nemocnici: Pacientov potešil obľúbený Mikuláš
Zdroj: AGEL SK

„Ani tentokrát Mikuláš so svojimi vernými pomocníkmi, anjelikom a čertom nezabudol na svoju tradičnú návštevu a zavítal aj do Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, aby rozdal úsmev, dobrú náladu a maškrty. Tento rok bol jeho skvelý tím posilnený o rozprávkovo krásnu pani Santa Clausovú,“ informovala nás Martina Pavliková, hovorkyňa AGEL SK.

Prešiel celú nemocnicu

Ako prvú navštívili riaditeľku nemocnice Ninu Horniakovú.

„Potom už Mikuláš s pomocníkmi pokračoval v tradičnej návšteve oddelení, ambulancií a ostatných prevádzok nemocnice. Najskôr prekvapil zamestnancov v budove administratívy, následne pacientov v pavilóne interných disciplín, tak na oddelení vnútorného lekárstva, JIS a dlhodobo chorých, ako aj na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Nezabudol ani na ambulancie,“ dodáva Pavliková.

Prečítajte si tiež

Koho navštívil?

Mnohí pacienti sa stali deťmi a radi odrecitovali básničku, niektorí dokonca zaspievali pekné koledy.

„Mikuláš im zaželal skoré uzdravenie a ponáhľal sa rozveseliť ostatných. Jeho kroky ďalej smerovali na oddelenie laboratórnej medicíny, následne do pavilónu chirurgických disciplín, kde navštívil pacientov a zamestnancov chirurgického oddelenia, rádiológie, centrálnych operačných sál aj úseku liečebnej výživy a stravovania. Poslednou prevádzkou, ktorú tím Mikuláša navštívil bolo odberové miesto,“ prezradila hovorkyňa.

Mikuláš odmenil pacientov a aj pracovníkov nemocnice. „Najkrajší je pohľad ľudí, v ktorom sa leskne slza radosti,“ hovorí námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Beáta Králiková a zároveň dodáva, „Vieme, že okrem medicínskej terapie lieči aj úsmev, dobrá nálada a najmä vľúdne slovo, preto sme radi, keď môžeme byť aktívni pri takýchto krásnych projektoch."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM