Správy

Koronavírus sa nevyhol ani Zlatým Moravciam: Do KARANTÉNY poslal viacero tried!

Koronavírus zasiahol aj Zlaté Moravce. Aká je situácia v nemocnici a v jednotlivých školách?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus sa nevyhol ani Zlatým Moravciam: Do KARANTÉNY poslal viacero tried!
Zdroj: TASR/František Iván

V stredu 2. februára opäť zasadal krízový štáb mesta Zlaté Moravce. Aj tentoraz sa tak stalo v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku.

„Dagmar Chrenková, vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach podala informáciu ohľadom ZOS, DOS, MŠ, ZŠ a školských zariadení. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Úradom verejného zdravotníctva a vládou SR," informuje mesto Zlaté Moravce.

Netreba zabúdať, že návštevy v ZOS sú zakázané.

Skončili v karanténe

Školy a školské zariadenia v Zlatých Moravciach sa riadia aktuálnym školským semaforom. Bohužiaľ, karanténa sa nevyhla ani niektorým triedam.

„V ZŠ Pribinova sú v karanténe 3 triedy. V ZŠ Robotnícka je v karanténe 7 tried a v ZŠ Mojmírova je v karanténe 1 trieda. V materských školách je momentálne vysoká chorobnosť detí, žiadna trieda nie je v karanténe. Školy a školské zariadenia dodržiavajú všetky protipandemické opatrenia," dodáva radnica.

Prečítajte si tiež

Situácia v nemocnici

Už tradične krízový štáb mesta telefonicky kontaktoval vedenie nemocnice ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie.

„Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že situácia je stabilizovaná. Je pripravených 30 reprofilizo­vaných lôžok pre pozitívnych a podozrivých pacientov na ochorenie Covid-19, z toho je 5 lôžok obsadených pozitívnymi pacientami na ochorenie Covid-19. Nemocnica postupuje podľa príkazu ministra zdravotníctva a poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť," informuje mesto Zlaté Moravce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM