Futbal

Jesenná časť Fortuna ligy je na konci: Zlaté Moravce budú zimovať na 8. mieste

Najvyššia futbalová súťaž na Slovensku odohrala svoje posledné kolo pred zimnou pauzou. Ako sa v jesennej časti darilo zlatomoraveckému ViOn-u?

Ilustračný obrázok k článku Jesenná časť Fortuna ligy je na konci: Zlaté Moravce budú zimovať na 8. mieste
Foto: Rastislav Búgel

Víkendovým 19. kolom sa ukončila jesenná časť našej najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2017 /2018. Najväčšia spokojnosť vládne v tábore trnavského Spartaka, ktorý po 19. kole tróni na čele tabuľky s deväťbodovým náskokom pred úradujúcim majstrom MŠK Žilina a bratislavským Slovanom.

Zlatomoravecký futbalový klub FC ViOn bude zimovať na 8. mieste s 25 bodmi. Klub počas jesene získal o päť bodov naviac ako v poradí deviaty MFK Zemplín Michalovce a o tri body menej ako siedma FC Nitra.

Jarná časť sa začne 20. kolom, ktoré by sa v prípade priazne počasia malo odohrať 17. februára 2018, skončí sa 22. kolom. Súťaž sa po 22. kole rozdelí na dve šesťčlenné polovice. Prvá bude bojovať o majstrovský titul, druhá o záchranu. Opäť bude hrať každý s každým doma i vonku. Všetky body získané v základnej časti si mužstvá prenesú aj do nadstavby. Záverečné 10. kolo nadstavby (celkovo 32. kolo) je naplánované na 19. mája 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM