Peter Klimant Rôzne

FOTO: Davy pútnikov zo Slovenska i zahraničia. Škapuliarska púť má za sebou ďalší ročník

Tohtoročná Škapuliarska púť je už minulosťou. Táto päť dňová kresťanská udalosť prilákala do neďalekých Topoľčianok davy pútnikov z celého Slovenska i zo zahraničia. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Davy pútnikov zo Slovenska i zahraničia. Škapuliarska púť má za sebou ďalší ročník
Zdroj: Dnes24.sk

Topoľčianky zažili počas posledných piatich dní veľkú kresťanskú udalosť. Už po 329. krát sem zavítali pútnici z celého Slovenska, aby sa zúčastnili známej Škapuliarskej púti. Od stredy začala plynúť trojdňová duchovná príprava na púť, počas ktorej sa konali sväté omše zamerané na rôzne témy.

Hlavný program sa začal v sobotu svätou omšou za nové kňazské a rehoľné povolania. Nasledovali krížové cesty pre maďarských a neskôr i slovenských pútnikov, ďalšie sväté omše i sviečková procesia k zámku. V nedeľu boli slávnostne prijatí noví členovia do Škapuliara.

Škapuliarska púť je jednou z najstarších pútí v strednej Európe, s históriou siahajúcou až do 17. storočia. Každoročne je veľký lákadlom pre mnohých pútnikov zo Slovenska, Maďarska, ale i iných okolitých krajín. 329. ročník prilákal desiatky až stovky pútnikov. V obci počas tejto významnej udalosti nechýbali ani trhové stánky, ktoré ponúkali rôzne tovary, od náboženských predmetov až po klasické stánkové medovníky.

Pozrite si fotky z 329. Škapuli­arskej púti v našej priloženej fotogalérii.

Foto: Ivan Klbik

V Topoľčiankach bolo rušno: Kresťania tu absolvovali známu Škapuliarsku púť
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM