Samospráva

Dostali kľúče: Mesto Zlaté Moravce odovzdalo nájomníkom nové byty

Bytový dom na Ulici 1. mája bol odovzdaný nájomníkom. Tí museli na získanie bytu splniť prísne kritériá.

Ilustračný obrázok k článku Dostali kľúče: Mesto Zlaté Moravce odovzdalo nájomníkom nové byty
Zdroj: Dnes24.sk

32-bytový dom na Ulici 1. mája už bol nájomníkom odovzdaný do užívania. Jeho výstavba trvala celkovo 14 mesiacov a vyžiadala si investičné náklady vo výške 1 401 551 eur.

Byty odovzdal primátor Dušan Husár spoločne s Martinom Ondrejkom, zástupcom spoločnosti ViOn, ktorá stavbu zrealizovala. „Veľmi sa tomuto teším, pretože po štrnástich mesiacoch od začiatku výstavby je stavba hotová a nájomníci sa môžu do svojich bytov už nasťahovať. Prajem im pekné a šťastné bývanie v príjemnom prostredí,“ povedal Husár počas odovzdávania bytov.

Nájomný byty boli uchádzačom prideľované Komisiou na pridelenie bytov v novostavbe. Podľa jej predsedkyne Denisi Uhrinovej musel každý úspešný uchádzač o nájomný byt spĺňať prísne podmienky, na základe ktorých mu bol byt pridelený.

Štátny fond rozvoja bývania má prísne kritériá na prideľovanie bytov, ktoré bolo potrebné splniť. Okrem toho Mesto Zlaté Moravce prijalo všeobecne záväzné nariadenie, aby boli tie kritéria ešte prísnejšie. Rozhodovalo sa preto podľa naozaj veľmi prísnych kritérií,“ povedala Uhrinová.

Práve pre tieto prísne pravidlá, ktoré bolo potrebné splniť, sa občania vraj určite nemusia obávať toho, že by pri výbere nájomníkov bol niekto uprednostnený. "Určite ani jeden byt nebol pridelený po známostiach,“ ubezpečuje Uhrinová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM