Kultúra

DOD v Mestskom múzeu už čoskoro: Otvorené mauzóleum i nočné prehliadky podzemia

Po roku ostanú dvere do mestského múzea v Zlatých Moravciach opäť otvorené do neskorej noci. Čaká nás totiž Medzinárodný deň múzeí a galérií, do ktorého sa zapojilo aj naše mestské múzeum. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku DOD v Mestskom múzeu už čoskoro: Otvorené mauzóleum i nočné prehliadky podzemia
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V bežný piatok by ste sa mohli prechádzať po miestnostiach mestského múzea v Zlatých Moravciach len do šestnástej hodiny. V piatok 19. mája to však bude iné. Dvere sa po záverečnej nezatvoria. V rámci Medzinárodného dňa múzeí a galérií bude totiž v našom mestskom múzeu prebiehať Deň otvorených dverí.

Bohatý program

Pri tejto príležitosti bude pripravený špeciálny program. Počas celého dňa si budeme môcť pozrieť expozície a výstavy, podzemné priestory kaštieľa Migazzi, v ktorom múzeum sídli a mauzóleum rodiny Migazzi. Od 15:00 hod. do 16:00 si budeme môcť zaspievať spolu so speváckym súborom Zlatomoravčianka najznámejšie ľudové pesničky.

Od 16:00 – 17:00 hod. bude pripravená ukážka divadelného predstavenia zo života Migazziovcov v podaní žiakov základnej školy Pribinova v podzemných priestoroch kaštieľa. Manželia Meňhartoví nás o 17:00 hod. prevedú potulkami po kultúrnych a prírodných skvostoch Francúzka. Pre milovníkov historickej hudby je pripravené o 20:00 hod. vystúpenie hudobného združenia Musicantica Slovaca.

Pokračovanie v arboréte

Podujatie bude pokračovať aj v nedeľu 21. mája 2017. To už však mimo zlatomoraveckého Mestského múzea. „Pripravili sme si pre vás ukážku divadelného predstavenia s vystúpením SS Zlatomoravčianka v Arboréte v Tesárskych Mlyňanoch. Antónia Migazzi, dcéra grófa Viliama Migazzi predstaví život v sídle v Tesárskych Mlyňanoch,“ uviedlo vedenie Ponitrianského mú­zea.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM