Samospráva

Dobré správy: Okružná križovatka pred radnicou by mohla byť hotová do konca roka

Dobré správy pre vodičov. Výstavba okružnej križovatky pred budovou Mestského úradu v Zlatých Moravciach by mohla byť ukončená do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy: Okružná križovatka pred radnicou by mohla byť hotová do konca roka
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebné práce sa na križovatke začali 2. októbra, podľa zmluvy so zhotoviteľom by mali byť ukončené do štyroch mesiacov. Ako informovali z radnice, v prípade priaznivých okolností by mohli byť práce na križovatke ukončené podstatne skôr. „Spoločnosť ViOn, ktorá túto zákazku získala v elektronickej aukcii, prisľúbila vyvinúť maximálnu snahu o ukončenie do konca roka 2017. Asfaltovanie je preto plánované v termíne 2. a 3. decembra. Dodržanie týchto termínov však závisí od mnohých skutočností, do ktorých, samozrejme, zasahuje ešte faktor počasia,“ uviedla vedúca oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti mestského úradu Júlia Bacigálová .

Na frekventovanej križovatke sa zbiehajú dva hlavné ťahy, po ktorých autá do mesta prichádzajú a zároveň slúžia ako výpadovky. Jej prestavba na okružnú si už vyžiadala niekoľko dopravných obmedzení a ďalšie sú plánované. Úplná odstávka je podľa radnice plánovaná na víkend 2. a 3. decembra, v prípade potreby sa môže posunúť na nasledujúci víkend, teda 9. a 10. decembra 2017.

Náklady na výstavbu novej križovatky sú v hodnote viac ako 500 000 eur. Pretože sa v nej zbiehajú aj cesty II. a III. triedy, prispeje na ňu sumou takmer 190 000 eur aj Nitriansky samosprávny kraj. Z mestskej pokladne bolo na tento účel vyčlenených necelých 210 000 eur, vyše 100 000 eur investujú do prestavby aj vodárne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM