Kultúra

Cez víkend v Moravciach nuda nehrozí: Skočte si na blší trh aj dobrý film

Je tu víkend a spolu s ním aj poriadna nádielka skvelých podujatí. Sledujte program, ktorý nás čaká počas najbližších dní.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend v Moravciach nuda nehrozí: Skočte si na blší trh aj dobrý film
Zdroj: TASR

Pokiaľ stále neviete, čo robiť počas víkendu, čítajte ďalej. Pripravili sme pre vás prehľad tých najlepších podujatí, ktoré by ste určite nemali vynechať.

Niečo z histórie

Mestské múzeum v Zlatých Moravciach si na piatok 6. augusta pripravilo zaujímavú prednášku z cyklu v rámci aktuálnej výstavy Archeologický výskum a obnova Oponického hradu v Zlatých Moravciach.

Názov prednášky je KACHLICE z Oponického hradu. Tešiť sa môžeme o 17.00 hodine v Múzeu v Zlatých Moravciach. Vstupné na osobu je 0,50 eur.

Zažite blšák

Do Zlatých Moraviec sa blíži 2. ročník úspešného Burzalexu. Jedná sa o blší trh, alebo aj burzu starých vecí, ktoré už nepotrebujete a radi by ste ich posunuli ďalej.

Ako informovali organizátori, predávať, nakupovať a vymieňať môžete všetko možné od riadov po babičke, cez oblečenie, až po staré bicykle a náradie.

Všetko to vypukne v sobotu 7. augusta od 14.00 do 22.00 hodiny. Miestom konania je Kolt – Nádvorie Župného domu.

Chýbať nebude sprievodný program, burgre, pivko, káva a palacinky.

IMT SMILE

Amfiteáter v obci Hostie ožil Kultúrnym letom. Najbližšie sa tam bude v sobotu 7. augusta konať koncert skupiny IMT SMILE.

Koncert si užijete, pokiaľ ste si lístky zakúpili v predpredaji. Obec totiž informovala, že vstupenky sú beznádejne vypredané.

Poriadna zábava

Obec Červený Hrádok myslí na všetky vekové kategórie. Pripravila celodenné podujatie s názvom Športový deň rodiny. Všetko odštartuje v sobotu 7. augusta od 15.00 hodiny na futbalovom ihrisku v Červenom hrádku.

Tešiť sa môžeme na súťaže pre deti s odmenou pre každého súťažiaceho, maľovanie na tvár, detskú disko s bublinkovou show a bezplatné občerstvenie pre deti.

Program:

  • 15.00–18.00 – súťaže pre deti
  • 17.00–18.00 – Mickey a Minnie
  • 18.00–20.00 – atrakcie + disko pre malých
  • 20.00–21.00 – žrebovanie tomboly
  • od 21.00 – disko pre veľkých

Prečítajte si tiež

Kultúrne leto

„Obec Topoľčianky a JMF ZOO v SR – stredisko Zámok Vás srdečne pozývajú na KULTÚRNE LETO, ktoré sa uskutoční na nádvorí Zámku Topoľčianky," informovala obec Topoľčianky.

Prvé podujatie sme si nádvorí Zámku Topoľčianky užili v nedeľu 1. augusta.

Tentoraz sa môžeme v nedeľu 8. augusta o 17.00 hodine tešiť na koncert speváka, skladateľa a hudobníka Pavla Latáka.

Vybehnite do kina

THE SUICIDE SQUAD: SAMOVRAŽEDNÁ MISIA

6. august o 19.00

Vitajte v pekle, známom ako Belle Reve! Tak sa volá väznica s najvyššou mierou úmrtnosti v USA a práve tu sú držaní najhorší superzloduchovia komiksového sveta.

MALÝ YETI 2

6. až 8. august o 17.00

Pokračovanie úspešnej rozprávky o teenagerovi Adamovi, ktorý zistí, že jeho otcom je legendárny Yeti. Lenže Yeti náhle zmizne a Adam sa vydá na dobrodružnú cestu hľadať svojho otca.

ZNÁMI NEZNÁMI

7. a 8. august o 19.00

Sladko horká komédia o partií slovenských a českých priateľov, ktorí sa schádzajú v Pražskom byte, aby oslávili príchod Nového roka. Stačí jeden večer a z dobrých známych sa stanú neznámi.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM