Nikoleta Kováčová Rôzne Správy

Cestujúci v ZLATÝCH MORAVCIACH pozor! VÝLUKA

Železničná spoločnosť Slovensko informuje o prácach na dvoch tratiach v okolí Zlatých Moraviec. Na úsekoch bude zavedená náhradná autobusová doprava.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci v ZLATÝCH MORAVCIACH pozor! VÝLUKA
Zdroj: TASR/František Iván

Pre spoľahlivejšiu a bezpečnejšiu železničnú dopravu bude na dvoch tratiach v okolí Zlatých Moraviec prebiehať úprava infraštruktúry.

Prvá výluka sa týka trate Zlaté Moravce – Vráble, práce na nej budú prebiehať v dňoch 28. až 30. 10. 2024. „V dôsledku výlukových prác bude na uvedenom úseku zavedená náhradná autobusová doprava,“ informuje Železničná spoločnosť Slovensko.

Autobusmi budú nahradené vlaky Os 5809 a Os 5818 a zastavovať budú vo Vrábľoch, v Novej Vsi nad Žitavou, Slepačanoch, Tesárskych Mlyňanoch a Zlatých Moravciach.

Ďalšie úpravy budú prebiehať na trati Zlaté Moravce – Šurany. Výluka sa dotkne vlakov Os 5809 z Nových Zámkov do Zlatých Moraviec a Os 5818 zo Zlatých Moraviec do Šurian.

Kde konkrétne bude zastavovať náhradná autobusová doprava v pôvodných zastávkach, informuje Železničná spoločnosť Slovensko na svojom webe.

Národný dopravca dodáva, že z uvedených dôvodov môžu dotknuté vlaky meškať. „Predpokladané meškanie môže byť cca 15 min. V prípade väčšieho meškania nie je zaručené čakanie prípojných vlakov.“

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM