Samospráva

Budú v Moravciach čistejšie cesty? Samospráva chce zakúpiť špeciálne zariadenie

Možno už čoskoro bude po zlatomoraveckých cestách jazdiť nové čistiace zariadenie. Samospráva sa uchádza o dotáciu na jeho zakúpenie.

Ilustračný obrázok k článku Budú v Moravciach čistejšie cesty? Samospráva chce zakúpiť špeciálne zariadenie
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoraveckí poslanci schválili návrh na predloženie Žiadosti o dotáciu z Environmentálneho fondu na projekt Zlepšenie kvality ovzdušia a životného prostredia v meste Zlaté Moravce nákupom čistiaceho zariadenia pozemných komunikácií.

„Celkové oprávnené výdavky projektu sú vo výške 211-tisíc eur. Ak bude mesto so svojou žiadosťou úspešné, z Environmentálneho fondu získa na nákup čistiaceho zariadenia 200-tisíc eur. Zvyšok, teda minimálne 5 percent, uhradí z vlastných zdrojov,“ informuje magistrát.

Spolu s čistiacim zariadením by malo dôjsť aj k nákupu potrebného príslušenstva, ako nádrž na vodu, striekaciu lištu či zametací adaptér na letné zametanie. „Nákupom tejto techniky sa zvýši kvalita a efektivita čistenia mestských komunikácií, parkovísk a dopravných plôch, parkov a chodníkov, prispejeme k zníženiu prašnosti na cestných komunikáciách a parkoviskách, zníženiu emisií zo zimných posypov a takisto eliminujeme resuspenzie tuhých častíc z povrchu ciest a suspenzie tuhých častíc z dopravy,“ dodáva vedenie mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM