Rôzne

Betlehemské svetlo budú aj tento rok rozvážať skauti: Kedy dorazí do Moraviec?

Tradícia svetielka z Betlehemu, ktoré sa stalo súčasťou našich sviatkov radosti a pokoja pokračuje. Aj tieto Vianoce ho k nám doručia slovenskí skauti. Kedy presne dorazí do Zlatých Moraviec?

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo budú aj tento rok rozvážať skauti: Kedy dorazí do Moraviec?
Zdroj: TASR

Betlehemské svetlo príde na Slovensko v podvečerných hodinách 10. decembra, kedy ho po 14-tej hodine na slávnostnej ekumenickej ceremónii vo Viedni odpália zástupcovia Slovenského skautingu. Ako už býva zvykom, s jeho rozvozom po Slovensku sa začne počas najbližšej soboty pred Štedrým dňom, ktorá tento rok spadá na 17. decembra.

tento deň sa od skorého rána rozbehnú vlaky so skautskými posádkami, ktoré budú šíriť tento symbol Vianoc po území celého Slovenska už po 27-krát.

„V priebehu dňa ho doručia po 27 hlavných i vedľajších železničných tratiach do 300 miest a obcí od západu po východ a od juhu až po sever. Postupne na celom území Slovenska budú v jednotlivých mestách zažínať svetielka ako články reťaze, aby krátko pred polnocou vytvorili Reťaz svetla a symbolicky tak spojili celé Slovensko,“ informuje vedenie slovenských skautov.

Svetlo bude vlakom prechádzať i priamo cez náš región. Do Zlatých Moraviec sa dostane na vlaku číslo 5807, ktorý vyrazí 17. decembra v popoludňajších hodinách zo Šurian. Jeho konečnou zastávkou budú práve Zlaté Moravce, do ktorých by mal doraziť o 15:28 hodine. Na vlakovej stanici ho následne skauti odovzdajú ľudom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM