Peter Klimant Rôzne

ANKETA: Prečo turisti naše mesto obchádzajú? Zlatomoravčania v tom majú jasno

Prečo turisti naše mesto obchádzajú? Túto jednoduchú otázku sme položili niekoľkým obyvateľom Zlatých Moraviec. Niektorí naše mesto vôbec nešetrili...

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Prečo turisti naše mesto obchádzajú? Zlatomoravčania v tom majú jasno
Zdroj: Dnes24.sk

Kúsok od populárneho Arboréta Mlyňany, hradných zrúcanín Hrušov a Gýmeš a doslova na skok od Topoľčianok so svojím Národným žrebčínom a známym zámockým parkom. Zdá sa, že o turisticky zaujímavé miesta nie je v našom okolí núdza, avšak priamo v našom meste turistov stretnete len veľmi zriedka. Naozaj Moravce nemajú čo ponúknuť? Alebo o nich turisti nevedia? Zisťovali sme, ako to vidia samotní Zlatomoravčania.

Roman, študent: To je čo za otázku? Veď tu nie je nič na pozeranie. Ani len kúpalisko tu nemáme otvorené. Čo by tu už len turisti hľadali?

Ľubica, učiteľka: Veľmi sa snažím prísť na niečo zaujímavé, no naozaj tu nič nie je. Cez mesto ide jeden náučný turistický chodník, je tu jedno menšie múzeum, mauzóleum, no a tam to končí. A to je málo. Za toto sem žiadny turista nepríde.

Ivan, fotograf: v Zlatých Moravciach toho až tak veľa pre turistov nie je. Doporučil by som im skôr Topoľčianky (park, žrebčín), Zubriu zvernicu, Arborétum Mlyňany, hrad Hrušov, Gýmeš, kláštor v Hronskom Beňadiku, Starohutský vodopád a tajch Nová Baňa…

Dušan, operátor výroby: Ale veď toto je čistá diera. Vonku skoro štyridsiatky a nedá sa tu ani kde okúpať. Ja sa turistom nečudujem, že sem nechodia. Mesto, kde ani len kúpalisko nefunguje, nepriláka nikoho.

Eva, učiteľka MŠ: Sme známi len Calexom, nie je čím pritiahnuť človeka. Ale napriek tomu mesto pôsobí milo, vľúdne, podľa slov aj zahraničných návštevníkov.

Nikoleta, študentka: No turizmus v Zlatých Moravciach je na tom zle. Možno preto, že tu nemáme žiadne poriadne vrcholovky iba povedzme prechádzky. Čo sa original turistiky týka, ja tu v okolí viem iba o Hrušove a ešte Gýmeš, Lysec, ploska alebo Tribeč. Viem, že sa dá spraviť ešte hrebeňovka cez tríbečské pohorie, ale ide sa celý čas cez lesy, tak výhľady sú iba málo kde. Takže viac menej ako turista tu nemáš kam ísť, preto všetci chodíme do tatrošov.

Stanislava, administratívna pracovníčka: Myslím, že je slabá informovanosť o miestach, ktoré by mohli navštíviť, takže nikto nevie, aké zaujímavé miesta máme u nás v Zlatých Moravciach.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM