Rôzne

Aktivisti sa rozhodli skrášliť naše okolie: V Moravciach sa chystá čistenie Žitavy

Pri príležitosti svetového dňa vody sa bude v Zlatých Moravciach opäť čistiť Žitava i Zlatňanka vo veľkom. Zapojiť sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Aktivisti sa rozhodli skrášliť naše okolie: V Moravciach sa chystá čistenie Žitavy
Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti svetového dňa vody, ktorý sa koná 22. marca, sa aktivisti zo Zlatých Moraviec aj tentorok rozhodli zorganizovať jarné upratovanie našej Žitavy i Zlatňanky.

„Pozývame všetkých milovníkov prírody, ktorí sú ochotní pomôcť pri čistení brehov našich potokov Žitava a „Zlatňanka“. Zraz účastníkov bude v sobotu 25. marca 2017 o 9,00 hod. na parkovisku pri OD BILLA,“ informoval aktivista Ľudovít Chládek.

Ako ďalej uviedol, organizátori akcie OZ Zmena a Technické služby mesta Zlaté Moravce zabezpečia ochranné rukavice, vrecia, občerstvenie a taktiež naloženie a odvoz odpadkov na skládku.

22. marec bol vyhlásený ako Deň vody v roku 1992 Valným zhromaždením OSN na Konferencii v brazílskom meste Rio de Janeiro. Svetový deň vody sa teda oslavuje počnúc rokom 1993 v súlade s odporučeniami Konferencie OSN o životnom prostredí a rozvoji. Počas tohto dňa sa po celom svete konajú rôzne prednášky či výstavy zamerané na ochranu tejto tekutiny a jej zdrojov. Okrem toho sa organizujú i rôzne čistiace akcie brehov a korýt našich riek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM