Kristína Striešková Iné športy

Aj napriek tvrdým súperom neodišli bez medaily

Počas druhého májového sviatku sa uskutočnil ďalší ročník populárneho hokejbalového turnaja - Vráble Cup 2012. Nechýbali na ňom ani Rutinéri, ktorí v sezóne 2008/2009 získali titul víťaza. Tento rok sa umiestnili na peknom treťom mieste.

Pri pohľade na vylosovanie skupiny, v ktorej mali Rutinéri niekoľkonásobného víťaza tohto podujatia Devils z NR a Lavíny zo ZH, bolo jasné že boj o prvé dve miesta, ktoré zaručovali účasť vo finále, bude tvrdý a nekompromisný.

V prvom zápase ROU nastúpilo proti aktuálnemu majstrovi Farskej hokejbalovej ligy v NR Devilsu, ktorý sa prezentoval peknou kombinačnou hrou a vysokou zohratosťou. Favorit na celkové prvenstvo v turnaji rozhodol o výsledku stretnutia už v prvej tretine dvoma gólmi. Rutinéri bojovali čo im sily stačili, ale recept na výborne chytajúceho Betáka v bránke súpera nenašli a prehrali 0:2. Ak chceli Moravčania pomýšľať na účasť aspoň v zápase o tretie miesto, museli bezpodmienečne zdolať 4 tím Seneckej hokejbalovej ligy Pezinok. Zápas bol vyrovnaný, o čom svedčil aj stav 0:0 po dvoch tretinách. ROU však svojho súpera jednoznačne prestrieľal a bolo otázkou času, kedy to tam padne. Stalo sa tak v tretej tretine, keď sa presadil T. Segíň. ROU rozhodli o zápase v priebehu troch minút keď pridali ďalšie dva góly Hitka a Opálený a stanovili tak konečný výsledok stretnutia na 3:0. [color=#ff0000] [size=14]Podporiť prišli aj Moravčania[/si­ze][/color]

V poslednom zápase skupiny proti Lavínam stačil Moravčanom bod na účasť v zápase o tretie miesto, ale tí nechceli nič nechať na náhodu a do Žiarčanov sa pustili hneď od úvodu a postupne sa strelecky presadili všetci piati útočníci ROU, T. Segíň sa predviedol hattrickom a Rutinéri s prehľadom vyhrali 7:0. Zápas o tretie miesto sa hral hneď o pár minút neskôr, súperom boli tentoraz U19 Nitriansky Rytieri, doplnení o ďalších hráčov z NR, ktorí hranicu 19 rokov prevyšovali. Za peknej diváckej kulisy, keď Rutinérov prišli povzbudiť aj chalani z Moraviec, sa hral svižný hokejbal. Skóre stretnutia otvoril Jurík strelou príklepom skoro od polovice ihriska do šibenice nitrianskej bránky. Druhý gól a veľmi podobný pridal P. Dvonč a keď J. Opálený zvýšil na 3:0, tak sa zápas len dohrával. V poslednej minúte sa asi po najkrajšej akcii zápasu so zakončením do prázdnej bránky presadil po prihrávke od T. Segíňa P. Dvonč.

O účinkovaní na turnaji sa vyjadril personálny manažér klubu M. Jurík: //„V prvom rade by som sa chcel poďakovať nominovaným hráčov za predvedené výkony na ihrisku. Každý jeden zodpovedne plnil svoju úlohu a tým pádom sme mohli pomýšľať na úspech. Aj keď to mohlo byť ešte o trochu lepšie, myslím si, že sme sa patrične nabudili pred začiatkom playoff v NHBL. Momentálne máme mužstvo, ktoré môže dosiahnuť podobný úspech aj v tejto ťažkej súťaži.“ // [color=#ff0000] [size=14]Plány na leto sú ešte neisté[/size][/co­lor]

Na otázku, či sa mužstvo spod Inovca predstaví na podobnom podujatí v najbližšej dobe, nechcel byť konkrétny, ale prezradil, že prichádzajú do úvahy turnaj v Pezinku koncom júna, v Bošanoch na konci júla a samozrejme skvele obsadený Štumpel Cup v Nitre. Či však budú Rutinéri štartovať aspoň na jednom z týchto podujatí, potvrdiť teraz nevedel, nakoľko sezóna je dlhá, momentálne začína playoff v NHBL, čo je pre Routiners prioritou. Playoff v Zlatých Moravciach je v plnom prúde, takže teraz je priskoro hovoriť o plánoch na leto.

Hbc ROUTINERS Zlaté Moravce tak na kvalitnom turnaji obsadil 3. miesto a za zmienku určite stojí aj výkon brankára Kišša, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja, keď vychytal tri shutouty po sebe a výraznou mierou tak prispel k dosiahnutému 3. miestu.

Organizácia turnaja bola na dobrej úrovni, pre hráčov a divákov boli vytvorené vynikajúce podmienky. Chalani z Routiners sa už tešia na Vráble Cup 2013. ** Výsledky zápasov:** Hbc ROUTINERS Zlaté Moravce – Devils Nitra 0:2

Hbc ROUTINERS Zlaté Moravce – Hbk Pavúci Pezinok 3:0 /Segíň T., Opálený, Hitka/

Hbc ROUTINERS Zlaté Moravce – Hbk Lavíny Žiar nad Hronom 7:0 /Segíň T. 3, Opálený, Hitka 2, Dvonč P./

Hbc ROUTINERS Zlaté Moravce – U19 Hbk Nitrianski Rytieri 4:0 /Dvonč P. 2, Opálený, Jurík /

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM