Rastislav Búgel Rôzne

Začiatok týždňa bude tropický: Meteorológovia vydali pre Topoľčany výstrahu druhého stupňa!

Poriadne sa zapotíme. Na Topoľčiansky okres sa valia vysoké teploty. Meteorológovia už dvíhajú varovný prst. Pred akými teplotami nás varujú?

Ilustračný obrázok k článku Začiatok týždňa bude tropický: Meteorológovia vydali pre Topoľčany výstrahu druhého stupňa!
Zdroj: TASR

Pred extrémnymi horúčavami už varujú odborníci. Meteorológovia zo SHMÚ vydali výstrahu pre náš okres. V pondelok od 13:00 do 18:00 hodiny u nás platí výstraha prvého stupňa. V tomto čase sa podľa odborníkov miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 – 34 °C.

To je však len začiatok. Na utorok od 13:00 do 18:00 hodiny je pre okres Topoľčany vydaná výstraha druhého stupňa. „V okrese Topoľčany sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C,“ varujú meteorológovia zo SHMÚ.

Ako ďalej uvádza web SHMÚ vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. V týchto dňoch treba byť maximálne opatrní. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodávajú meteorológovia na webe SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM