Katarína Jankeje Rôzne

Začiatok prázdnin: Topoľčianski rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?

Deti dnes posledný raz v tomto školskom roku zasadli do školských lavíc. Prichádzajú dva mesiace bezstarostného ničnerobenia a radosti. Pre rodičov, však, toto obdobie až také radostné nie je. Mnohí majú hlavu v smútku z toho, ako sa počas voľných dní o svoje ratolesti postarať.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok prázdnin: Topoľčianski rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?
Zdroj: Dnes24.sk

Dnes sa brány škôl v tomto školskom roku otvorili posledný krát. Deti sa už tešia na vytúžené prázdniny, rodičov čaká ťažká úloha, ako zabezpečiť na dva mesiace voľna svojim ratolestiam dozor a program. Po miestach v táboroch sa tento rok len tak zaprášilo, čo dokazuje, že rodičov, ktorí nevedia, čo s deťmi počas prázdnin je mnoho.

Problémy, kam s deťmi majú viacerí. „Letné kempy sú príliš drahé, hlavne keď máte dve deti. Takže to nepripadalo do úvahy. Do augusta budú moje deti u babky, a potom uvidíme, čo ďalej. Vo firme je plánovaná celozávodná dovolenka, tak sa to hádam podarí nejako pozliepať,“ povedala nám pani Soňa (41).

Pomoc starých rodičov využije aj mladá mamička. „Bývam na skok od rodičov, ktorí sú už na dôchodku, takže mi s dcérkou počas júla a augusta pomôžu. Po práci si ju prídem vyzdvihnúť, aby sa z nej rodičia po prvých dňoch hneď nezbláznili,“ smeje sa Nikola (26).

Trampoty s prázdninami má mamina Monika, ktorá je na výchovu syna sama. „Som slobodná mamička, keďže pracujem, nemá kto synčeka postrážiť. Zatiaľ mi ho postráži kamoška, ktorá je na materskej a potom uvidíme.“

Jedno z riešení predstavuje Centrum voľného času v Topoľčanoch, ktoré ponúka deťom denne rozmanité aktivity. „Nebyť Cévečka tak neviem, čo by som robila. Sme s manželom obaja pracujúci, mesačné dovolenky nám nedajú. Náš syn si vďaka centru užije výlety, kúpalisko v meste, aj sa vyblázni na ihriskách,“ prezradila nám mamička Monika (37).

Sú však aj takí rodičia, ktorí využijú pomoc vlastných detí. „Prvý rok nechám dcéry v júli samé doma. Tá staršia je veľmi zodpovedná, no pre istotu som sa poistila našou susedkou, ktorá ich bude mať tajne na starosti. Tak či tak budem volať domov každú polhodinu. Minimálne. A v auguste potom pôjdeme všetci spolu na dovolenku do Chorvátska,“ dodala pani Alžbeta.

Čítajte tiež:

Hurá prázdniny: Poznáte TOP letné destinácie ako šité pre deti v topoľčianskom regióne? KVÍZ

Mamičky a oteckovia, zbystrite pozornosť: Pozrite sa na ponuku letných táborov v okolí!

Letné kúpalisko v Topoľčanoch s novinkou: ČO všetko na nás čaká počas prázdnin?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM