Správy

Vznikol nový kultúrny bod: Čo prinesie Mestské divadlo Topoľčany?

V Topoľčanoch vzniká nový kultúrny bod, Mestské divadlo Topoľčany, otvára ho Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany.

Ilustračný obrázok k článku Vznikol nový kultúrny bod: Čo prinesie Mestské divadlo Topoľčany?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mestské divadlo bude pod seba preberať organizáciu všetkých divadelných produkcií, či už vlastnej tvorby, agentúrnych alebo hosťujúcich divadelných inscenácií profesionálnych divadiel na Slovensku a v zahraničí, informoval riaditeľ Mediálnej a kultúrnej spoločnosti Topoľčany Miroslav Bakura. Prvou premiérou divadla bude inscenácia Gotcha autora Barrieho Keeffa, ktorá sa uskutoční 5. mája.

Vzdelávanie aj zábava

Mestské divadlo vzniká na základe dopytu verejnosti, najmä školských zariadení, ktoré prejavili záujem o nové možnosti divadelnej ponuky, skonštatoval Bakura.

„Bude poskytovať priestor na vzdelávanie a zároveň zábavu pre všetky vekové kategórie, v spolupráci s miestnymi umeleckými školami a divadelnými súbormi bude divadlo podporovať rozvoj divadelnej tvorby a kultúry nielen v meste, ale aj v celom regióne,“ povedal.

Prečítajte si tiež

Aj s workshopmi

V rámci Mestského divadla Topoľčany budú prezentované nielen inscenácie pre deti a mládež, ale aj dospelých divákov. V spolupráci s divadelnými agentúrami a profesionálnymi divadelnými súbormi bude divadlo ponúkať pestrosť divadelných žánrov a tém, aby návštevníci dostali príležitosť vidieť aj tie najnovšie a najzaujímavejšie inscenácie, ktoré sú aktuálne prezentované na divadelnej scéne.

Mestské divadlo bude zároveň ponúkať priestor na vzdelávanie a kreatívnu tvorbu, v rámci ktorého budú organizované workshopy a kurzy pre deti, mládež aj dospelých. Na nich budú môcť získavať skúsenosti s divadelnou tvorbou a vystupovaním na javisku, ale aj absolvovať diskusie s tvorcami predstavení a divadelnými odborníkmi o aktuálnych témach a problémoch v divadle a kultúre.

Súčasťou mnohých predstavení budú aj dramaturgické a lektorské úvody či diskusie bezprostredne po skončení predstavenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM