Rôzne Správy

V Topoľčanoch zmenili bývalú fontánu na ZÁHRADU

Niekdajšia fontána na Kuzmányho ulici spolu s okolím ožila vďaka projektu, ktorý vypracovala základná škola v jej susedstve.

Ilustračný obrázok k článku V Topoľčanoch zmenili bývalú fontánu na ZÁHRADU
8
Galéria
Zdroj: Mesto Topoľčany

Zamestnanci Základnej školy Tribečská, ktorá bezprostredne susedí s fontánou na Kuzmányho ulici v Topoľčanoch, vypracovali projekt na revitalizáciu prostredia. Ten získal v minulom roku najviac hlasov v rámci participatívneho rozpočtu mesta.

Revitalizácia hotová

Projekt bol podporený sumou 24-tisíc eur, informovala primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová. V pondelok bol zrekonštruovaný priestor slávnostne otvorený.

Podľa slov primátorky ide o zaujímavú lokalitu, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti školy, zároveň v obytnej zóne a pri cykloceste.

Zamestnanci Mestských služieb vykonali potrebné terénne práce, následne sa na fontáne vykonala drenáž a na jej obrube sa osadilo šesť sedákov.

„Naviezla sa zemina a kompost z mestskej kompostárne. Vysadili sa trávy aj rôzne druhy kvetov, ako levanduľa, heuchera a rôzne trvalky. Pribudol tu aj nášľapný chodník z prírodnej bridlice, miesto na sedenie, smetný kôš aj stojan na bicykle,“ povedala Gieciová.

Pastva pre oči

Škola vytvorila v tejto lokalite hmyzí hotel aj vtáčie búdky. Zaujímavosťou je bylinková špirála.

„Momentálne tu máme vysadené bylinky, ktoré si vedia poradiť aj s jesennými teplotami. Na jar plánujeme vysadiť nové, ktoré si potom budú môcť žiaci vysušiť a využívať,“ povedala učiteľka Dominika Jamborová.

Prečítajte si tiež:

Bývalá fontána na Kuzmányho ulici v Topoľčanoch ožila
8
Galéria
Zdroj: Mesto Topoľčany
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM