Správy

V nemocnici sa vlani narodili STOVKY detí: Aké mená im rodičia dávali NAJČASTEJŠIE?

Nemocnica Topoľčany privítali v minulom roku viac ako 600 bábätiek. Pozrite si, aké mená novorodencov boli najpopulárnejšie.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici sa vlani narodili STOVKY detí: Aké mená im rodičia dávali NAJČASTEJŠIE?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V nemocnici v Topoľčanoch sa minulý rok narodilo 659 detí. V pôrodnici prišlo na svet 327 chlapcov a 332 dievčat. Jedna mamička sa tešila z dvojičiek.

Aké mená dominovali?

Najčastejšími menami, ktoré rodičia vybrali pre svoje novonarodené dievčatká, boli Emma, Eliška a Mia.

U chlapcov dominovali mená Jakub, Tomáš a Samuel, informovala Bianka Krejčíová zo siete nemocníc Svet zdravia, do ktorej topoľčianska nemocnica patrí.

Mamičky majú možnosť v topoľčianskej nemocnici absolvovať predpôrodnú prípravu pod vedením certifikovaných pôrodných asistentiek. Minulý rok ju spolu s partnermi absolvovalo 210 mamičiek.

Prečítajte si tiež

Vynovené priestory

Minulý rok sa po postupnej rekonštrukcii gynekológie, šestonedelia a novorodeneckého oddelenia podarilo v nemocnici zrenovovať úsek pôrodnej sály, operačných sál a izby pre čakateľky.

Ku koncu roka 2022 bola zrekonštruovaná pooperačná izba, ktorá je určená pre ženy po gynekologických a aj pôrodníckych operáciách. Vynovená bola aj ambulantná časť gynekologicko–pôrodníckeho oddelenia. V nasledujúcich mesiacoch plánuje nemocnica vylepšiť prístrojové vybavenie a mobiliár, ktoré zabezpečia ešte bezpečnejšie monitorovanie žien a novorodencov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM