Správy

Topoľčany zvíťazili v silnej konkurencii: Vyriešili najviac občianskych podnetov

Aktuálne dianie v meste a komunikácia s úradom. To je len krátky výber z množstva funkcií, ktoré ponúka aplikácia Mobilný Rozhlas.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany zvíťazili v silnej konkurencii: Vyriešili najviac občianskych podnetov
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Modernú novinku môžu využívať všetci obyvatelia mesta Topoľčany.

Radnica sa do diania v meste snaží zapojiť aj samotných obyvateľov. Práve to jej vynieslo parádne ocenenie.

„Mesto Topoľčany získalo ocenenie v riešení občianskych podnetov prostredníctvom Mobilného rozhlasu,“ informuje radnica prostredníctvom sociálnej siete.

„Už viac ako 800 českých samospráv komunikuje so svojimi občanmi na modernej platforme Mobilný Rozhlas. Kvôli koronavírusovej kríze majú za sebou mestá veľmi hektické dni, kedy mali ruky plné práce s informovaním svojich občanov a organizovaním pomoci rizikovým skupinám. Ukázalo sa, že samosprávy využívajúce Mobilný Rozhlas veľmi ocenili efektívnu komunikáciu a taktiež možnosť jednoducho organizovať dobrovoľníkov do šitia rúšok alebo pomoci seniorom. Veľká pochvala patrí všetkým samosprávam za skvelý prístup a pomoc občanom. Za ukážkovú komunikáciu v marci tak oceňujeme mesto Most, Blansko, Rosice a slovenské Topoľčany,“ informuje web Mobilný Rozhlas.

Topoľčany sa tak stali jediným umiestneným slovenským zástupcom, pričom si ocenenie vyslúžili za riešenie občianskych podnetov.

„Mestu sa podarilo behom jediného mesiaca vyriešiť 106 z celkových 112 hlásení od svojich občanov. Medzi najčastejšie podnety patrili problémy s odpadom a drobným neporiadkom, závady na zeleni, verejných priestranstvách a poškodené komunikácie,“ informuje Mobilný Rozhlas.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM