Katarína Jankeje Hádzaná

Štvorica našich hádzanárov v repre: Zabojujú v náročných medzinárodných turnajoch!

Kvarteto hádzanárov, ktorí momentálne obliekajú dres topoľčianskeho klubu sa zapoja do prípravy na dva ťažké medzinárodné turnaje. Jeden z nich prebehne v známom Winterthure, práve v ňom totiž naši chlapci odohrajú za pár dní odvetu pohára EHF.

Ilustračný obrázok k článku Štvorica našich hádzanárov v repre: Zabojujú v náročných medzinárodných turnajoch!
Foto: Katarína Jankeje

Okrem pivotov Martina Slaninku, Borisa Siváka a krídla Martina Briatku sa do slovenskej reprezentácie mužskej hádzanej pripojil aj štvrtý hráč HK Topoľčany, Ivan Kucharik. Ako sa pred časom k nominácií vyjadril samotný tréner Zoltán Heister: „Dá sa povedať, že sme pristúpili k istému omladzovaniu kádra. Väčšina hráčov, ktorých som nenominoval, sa neobjavovala na viacerých zrazoch už ani na jar a aj bez nich dokázalo mužstvo hrať slušnú hádzanú. Príležitosť si zaslúžia dostať ďalší, ktorí hrajú v dobrých súťažiach.“

Teraz chlapcov čaká dvojdňové sústredenie začiatkom decembra v Bratislave. To bude súčasťou prípravy na Vianočný pohár v poľských Katoviciach a na turnaj Yellow Cup vo švajčiarskom Winterthure v úvode budúceho roka. Zverenci trénera Zoltána Heistera nedávno dvoma prehrami v Slovinsku a so Švédskom neúspešne vstúpili do bojov v kvalifikácii ME 2016, ktorá bude pokračovať ďalšími stretnutiami až na prelome apríla a mája budúceho roka. Slovákov v eliminácii najbližšie čaká dvojzápas s Lotyšskom, najskôr vonku a potom v domácom prostredí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM