Katarína Jankeje Rôzne

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Duchonku

Stále váhate, či sa schladiť na kúpalisku, alebo dať prednosť prírode? Prečítajte si 5 dôvodov, prečo sa oplatí okúpať sa a stráviť voľné chvíle na Duchonke.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Duchonku
Zdroj: TASR

Rekreačná oblasť Duchonka ponúka svojím návštevníkom viacero možností, ako si užiť teplé letné dni. My sme sa pozreli na 5 dôvodov, prečo sa Duchonku toto leto oplatí navštíviť.

1. Dostupnosť a blízkosť

Duchonka je od Topoľčian vzdialená iba niekoľko kilometrov. Do oblasti sa dá jednoducho a pohodlne dostať autom, ľudia však často využívajú aj bicykle. Keďže je naozaj blízko, okúpať sa môžete aj v týždni, keď skončíte v práci popoludní či večer. Vychutnávať oddych sa dá bez časových obmedzení, na rozdiel od mestských kúpalisk.

2. Pokoj na pláži, aj vo vode

Ak nie ste fanúšikom prepchatých bazénov, Duchonka je pre vás to pravé. Aj keď v horúčavách je tu množstvo návštevníkov, veľkosť poskytuje dostatok priestoru na pohodový a pokojný relax. Plavci tu v teplej prírodnej vode nájdu dosť priestoru na svoju záľubu, na ktorú v preplnenom bazéne môžu zabudnúť.

3. Dostupné služby

Za prijateľné ceny sa môžete občerstviť v stánkoch, či dopriať si plnohodnotný obed v neďalekej reštaurácií. V ponuke nájdete dokonca točenú zmrzlinu. Na pláži si môžete požičať vodný bicykel, deti sa môžu tiež zabaviť na detskom ihrisku.

4. Vhodné podmienky na kúpanie

Niektorí ľudia uprednostňujú kúpaliska kvôli zvýšenej kvalite vody. Podľa posledných oficiálnych správ je však voda na Duchonke vhodná na kúpanie. Viac sa dočítate v našom článku: TÁTO info vás zaručene poteší: Voda na Duchonke je vhodná na kúpanie!

5. Zábava

Duchonka je známa nielen ako miesto na kúpanie, ale aj ako oblasť, kde sa celé leto niečo deje. Cez víkendy sa tu pravidelne organizujú rozmanité podujatia, ten najbližší sa napríklad môžeme tešiť na Slovenský pohár silných mužov, či Netradičné plavidlá 2015. Vo večerných hodinách je na Duchonke viacero miest, kde prebieha tanečná party.

Čítajte aj:

Letné kúpalisko so zmenami: TOĽKOTO zacvakáme za lístky po novom!

Topoľčianske kúpalisko cez víkend praskalo vo švíkoch: Padne rekord v návštevnosti?

Tropické horúčavy útočia: AKO proti nim bojujú Topoľčanci?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM