Správy

Staré smetné nádoby zmiznú z ulíc: Nahradia ich polopodzemné kontajnery

Z viacerých ulíc v Topoľčanoch v nasledujúcich dňoch zmiznú staré kontajnery na odpad. Ako informovala radnica, pôvodné odpadkové nádoby nahradia nové polopodzemné kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku Staré smetné nádoby zmiznú z ulíc: Nahradia ich polopodzemné kontajnery
Zdroj: Mesto Topoľčany

Tie budú vybavené inteligentnými zámkami, vďaka ktorým budú môcť komunálny odpad do kontajnerov vhadzovať iba obyvatelia lokality, v ktorej sú umiestnené.

„Opatrenie sa týka 17 nových stojísk. Čip na otváranie zámku dostane každá domácnosť, ktorá bude nové kontajnery využívať. Ak niekto ešte čip na otváranie polopodzemných kontajnerov nedostal, mal by kontaktovať svojho domového dôverníka, správcu bytového domu alebo mestský úrad,“ informovala radnica.

Prečítajte si tiež

Magistrát si od zavedenia nových kontajnerov s čipovým zámkom sľubuje obmedzenie „odpadovej turistiky“ a čistejší vzhľad stojísk kontajnerov.

„Zavedenie inteligentných zámkov je zároveň prvým krokom k spravodlivejšiemu množstvovému zberu a k zníženiu nákladov na likvidáciu komunálneho odpadu. Postupne zámky plánujeme rozšíriť aj na existujúce stojiská polopodzemných kontajnerov,“ doplnil mestský úrad.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM