Správy

Smelé plány lokálneho zamestnávateľa: Decodom Topoľčany plánuje zvýšiť tržby o dva milióny

Spoločnosť Decodom, spol. s r. o., Topoľčany plánuje v tomto roku dosiahnuť tržby na úrovni 53 miliónov eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom by sa mali tržby zvýšiť o dva milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány lokálneho zamestnávateľa: Decodom Topoľčany plánuje zvýšiť tržby o dva milióny
17
Galéria
Zdroj: TASR

Najväčší slovenský výrobca nábytku zamestnáva aktuálne zhruba 650 zamestnancov, tento počet by mal zostať zachovaný, potvrdil generálny riaditeľ spoločnosti Michael Hjemgard.

Desiatky tisíc bytov

Podľa slov Hjemgarda sa na Slovensku odovzdá ročne približne 20-tisíc nových bytov a ďalších 20-tisíc bytov prejde rekonštrukciou. Decodom predá ročne takmer 15-tisíc kuchýň.

Napriek tomu, že posledné tri roky poznačila odvetvie drevovýroby a nábytkárstva pandémia, inflácia, nárast ceny dreva o vyše 40 percent i nárast cien energií, do finálnych cien nábytku sa podľa jeho slov zvýšené náklady premietli len 11 percentami.

Prečítajte si tiež

Najmä do Česka

Export sa na tržbách firmy podieľa približne 60 percentami. Kuchynský nábytok smeruje najmä do Českej republiky, na export do Nemecka sú určené predovšetkým obývacie zostavy.

Na slovenskom trhu má firma aktuálne podiel 25 percent, postupne ho plánuje zvýšiť na 30 percent. K zvýšeniu podielu by malo prispieť zavedenie nového radu kuchýň Home do výroby. Verejnosti ju predstaví na výstave nábytku koncom apríla na nitrianskom výstavisku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Decodom
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM