Správy

Služba, ktorá môže zachrániť život: Topoľčany začali poskytovať SOS gombík

Vedenie mesta prinieslo pre svojich obyvateľov novú sociálnu službu. O čo sa jedná?

Ilustračný obrázok k článku Služba, ktorá môže zachrániť život: Topoľčany začali poskytovať SOS gombík
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Topoľčany plánuje spustenie sociálnej služby, ktorá môže pomôcť starším obyvateľom mesta. Slúžiť k tomu bude špeciálny SOS gombík.

„Žije váš rodič alebo starý rodič osamelo, alebo s vážnym zdravotným problémom? Mesto Topoľčany onedlho spustí novú sociálnu službu Monitorovanie a signalizácia potreby pomoci," informuje mesto Topoľčany.

Nonstop monitoring

Špeciálny gombík môžete nosiť ako prívesok.

V prípade potreby s ním dokážete okamžite privolať pomoc.

„Monitorovanie a signalizácia potreby pomoci je sociálna sluţba, ktorú mesto Topoľčany poskytuje fyzickej osobe s trvalým pobytom na území mesta Topoľčany, ktorá má nepriaznivý zdravotný stav, s cieľom zabrániť vzniku krízovej sociálnej situácie alebo zabezpečiť jej riešenie," píše sa vo Všeobecne záväznom nariadení mesta.

Monitorovanie prebieha 24 hodín denne 7 dní v týždni prostredníctvom zariadenia napojeného na centrálny dispečing Mestskej polície v Topoľčanoch.

Prečítajte si tiež

„Služba umocňuje diaľkovú kontrolu, komunikáciu a GPS lokalizáciu potencionálne ohrozených osôb a zaistenie okamžitej asistencie v prípade potreby a privolania pomoci stlačením monitorovacieho zariadenia, ktoré vyvolá následný okamžitý alarm na dispečingu Mestskej polície," dodáva mesto.

Čo budete potrebovať?

Novú službu môžete vybaviť osobne na Odbore starostlivosti o občanov na prízemí Mestského úradu (číslo dverí 206). Využiť môžete aj telefonický kontakt 038/5340206 a 038/5340118.

K vybaveniu budete potrebovať žiadosť, fotokópiu dokladu o pozbavení spôsobilosti na právne úkony (ak je relevantné), potvrdenie o výške príjmu a potvrdenie lekára o nepriaznivom zdravotnom stave žiadateľa.

Vzory žiadostí nájdete na webe mesta po kliknutí SEM!

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

🚑 SOS gombík: Nová sociálna služba pre občanov 🧓 Žije váš rodič alebo stary rodič osamelo, alebo s vážnym zdravotným...

Posted by Mesto Topoľčany on Tuesday, August 3, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM