Katarína Jankeje Rôzne

Situácia na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch rozčertila obyvateľov: Vytekajúca kanalizácia a nepríjemný smrad

Bernolákova ulica bola v posledných dňoch pod paľbou kritiky zo strany občanov. Mohla za to vytekajúca kanalizácia a silný zápach.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch rozčertila obyvateľov: Vytekajúca kanalizácia a nepríjemný smrad
Zdroj: TASR

Vytekajúca kanalizácia vie byť poriadny problém, o to viac, keď sa ortuť teplomera vyšplhá denne nad 30 stupňov. Svoje o tom bohužiaľ vedia aj tí, ktorí v posledných dňoch parkovali či prechádzali cez Bernolákovu ulicu v Topoľčanoch. V najhoršom úseku sa vytvorila až niekoľkometrová mláka z kanalizácie. Tá začala jednak narúšať povrch cesty, okrem toho dané miesto začalo tiež nepríjemné zapáchať. Ako nás informovala Alžbeta Melicherová, vedúca odboru správy majetku a služieb Mestského úradu v Topoľčanoch, porucha vznikla na vedľajšej ulici.

Dôvodom upchaté potrubie

„Podľa informácií od pána Janouška, vedúceho Čističky odpadových vôd Topoľčany, došlo na ulici Janka Kráľa k upchaniu kanalizačného odpadového potrubia z bytového domu číslo 1500 v časti, kde sa napája do verejnej kanalizácie. Uvedená závada bola nahlásená cez víkend a ihneď zo strany ZVS Topoľčany aj odstránená,“ dodala Melicherová.

Problém rozhneval obyvateľov

Práve rýchlosť vyriešenia nepríjemnej situácie považujú niektorí za nedostatočnú. „V tom teple sa tu nedalo existovať. Nielenže sa tá vytekajúca brečka začala rozliezať po ulici, ale ešte to aj smrdelo, keby som stál priamo v žumpe,“ sťažuje sa pán Pavol. „Neviem čo bolo horšie, ten zápach, či to, že sa nedalo prejsť pomaly bez toho, aby som si topánky do toho nenamočil. Neverím, že im niekto na radnici túto katastrofálnu situáciu nenahlásil. Keby v tejto lokalite býval pán primátor, isto by sa nečakalo tak dlho,“ povedal nám dôchodca.

Čítajte aj:

Stummerova ulica prejde rekonštrukciou: Vieme, kedy sa potrebná oprava začne!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM