Katarína Jankeje Rôzne

Prašice pred 12 rokmi v zajatí motoriek: Zaľúbení motorkári ovládli matriku, prezrite si unikátne FOTO

Láska ako hrom. Jedenásť párov, stovky motoriek, presne tak to vyzeralo v Prašiciach, keď miestnu matriku ovládli zaľúbenci z celého Slovenska s cieľom vytvoriť zaujímavý rekord.

Ilustračný obrázok k článku Prašice pred 12 rokmi v zajatí motoriek: Zaľúbení motorkári ovládli matriku, prezrite si unikátne FOTO
Zdroj: TASR

Nevšedný zážitok obyvateľom Prašíc v Topoľčianskom okrese pripravili účastníci celoslovenského zrazu motorkárov Buldog III, ktorý sa konal v lete 2003 v blízkom rekreačnom stredisku Duchonka. Svoje „áno“ si v sobášnej sieni miestneho obecného úradu povedalo naraz jedenásť mladých párov, ktorých spája jedna vášeň – láska k motorkám.

Na cestu k sobášu s nimi vyrazilo 105 silných motocyklov s posádkami, ktoré sa oficiálne zúčastňujú zrazu. K nim sa postupne pridávali motorkári z blízkeho i ďalekého okolia, a tak nakoniec obcou burácalo za svadobčanmi vyše 200 motoriek. Tie najmenšie sedlali sotva šestnásťroční chlapci a dievčatá, za riadidlami superbikov a chopperov všemožných značiek však sedeli i zrelí päťdesiatnici.

"Svadbu jedenástich párov na jednom mieste a svadobný sprievod motoriek sme presne zaevidovali a údaje poskytneme do Guinnessovej knihy svetových rekordov. Zaujímavosťou je aj fakt, že svadobná sieň na obecnom úrade mala dnes svoju premiéru práve takouto neobyčajnou udalosťou,“ povedal komisár pre slovenské rekordy Guinnessovej knihy Igor Svítok.

Pokus o najväčší počet svadieb v Prašiciach
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM