Dávid Hrdý Rôzne

Petro – Pavlovský jarmok sa začal: Ani vysoké teploty ľudí neodradili

Včera sa začal ďalší ročník tradičného Petro – Pavlovského jarmoku. Už od rána bol zrejmý ruch. Predajcovia si stavali svoje stánky, vykladali svoj tovar. A okoloidúci a nielen oni zvedavo prizerali čo si pre nich predávajúci pripravili tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Petro – Pavlovský jarmok sa začal: Ani vysoké teploty ľudí neodradili
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok medzi ponúkaným tovarom prevláda oblečenie. Topoľčanci si môžu vyberať oblečenie najrôznejších kategórií. No trh je opäť veľmi pestrý a môžete na ňom nájsť sortiment rôzneho druhu. Nájdete tu napríklad aj záhradnú keramiku či domáce výrobky z kože. Tradične si môžeme opäť kúpiť prútené výrobky, ako sú košíky a rôzne nádoby. Aj napriek vysokým teplotám žochári neodolali a prišli sa v prvý deň konania trhov pozrieť čo im priniesol tento ročník tohto tradičného podujatia.

Záujem predajcov je aj tento rok veľký. Stánky sa ťahajú od Všeobecnej zdravotnej poisťovne až po budovu gymnázia na Ulici 17. novembra. Pre najmenších pricestovali opäť kolotoče. Obľúbený je najmä autodrom. K správnym trhom patrí aj očerstvenie. Toho si môžu Topoľčanci do sýtosti užiť pri Kultúrnom dome. Pivko, pečené špeciality či kotlíkový guláš. To všetko tu môžete nájsť. Večer k dobrej nálade prispelo hudobné vystúpenie kapely David Band. Zábava sa niesla v príjemnej rodinnej atmosfére, tancovať sa odhodlali opäť iba topoľčianski Rómovia. Tí najmenší z nich sa zvŕtali pri známych slovenských a zahraničných skladbách. Vyvrcholenie trhov a zábavy by malo byť dnes. Vo večerných hodinách sa o dobrú zábavu postará kapela Mystic band, ktorá bude hrať od 18:00 hodiny.

Petro - Pavlovský jarmok
4
Galéria
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM