Krimi

OPITÝ vodič zišiel mimo cestu a dodávku PREVRÁTIL na strechu: Z miesta odišiel

Na cestách v Nitrianskom kraji sa stali ďalšie nehody, po ktorých vodiči nafúkali. Pri jednej z nich skončilo auto prevrátené na streche.

Ilustračný obrázok k článku OPITÝ vodič zišiel mimo cestu a dodávku PREVRÁTIL na strechu: Z miesta odišiel
4
Galéria

Nitrianska krajská polícia počas uplynulého horúceho víkendu na cestách dokumentovala veľa nehôd, ktorých príčinou bola neprimeraná rýchlosť, únava, nepozornosť, ale aj alkohol v krvi vodiča.

Nafúkal 2,5 promile

Za všetky spomeňme prípad, kedy vodič v Leviciach nezvládol zákrutu a cez ostrovček prešiel do protismeru. „Hliadka Okresného dopravného inšpektorátu v Leviciach podrobila vodiča dychovej skúške s pozitívnym výsledkom a to 1,22 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 2,54 promile,“ informuje polícia s tým, že navyše jazdil v čase, keď mal zadržaný preukaz.

Dodávku prevrátil na strechu

Aj pri druhej nehode zohral hlavnú úlohu alkohol. Okolo polnoci zasahovali topoľčianski policajti a hasiči pri dopravnej nehode dodávky Renault Master.

„Jej vodič prechádzal od obce Nitrianska Streda do Chrabrian, pravdepodobne sa dostatočne nevenoval riadeniu vozidla a zišiel s ním mimo cestu vpravo, kde sa auto prevrátilo na strechu,“ prezradila polícia.

Navyše, vodič z miesta nehody odišiel.

„Policajti ho hľadali na mieste nehody, aj v obci. Keď ho identifikovali zistili, že má v dychu 0,95 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,98 promile,“ dodáva polícia.

Obaja vodiči sú obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a ten z Levíc aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Dve nehody opitých vodičov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM