Katarína Jankeje Rôzne

OBRAZOM: Vianoce prišli predčasne aj medzi sociálne slabších!

Mladé Topoľčianky sa rozhodli pomôcť tým, ktorí nemajú také šťastie ako väčšina z nás. Pozrite sa s nami, ako to vyzeralo na vianočnej charitatívnej akcii pre sociálne slabších.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Vianoce prišli predčasne aj medzi sociálne slabších!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianoce majú byť pre všetkých. S touto myšlienkou sa rozhodli dve mladé baby Evka a Monika z Topoľčian usporiadať charitatívnu akciu pre sociálne slabších či bezdomovcov. Poznať ich môžete aj z úspešných Kreatívnych piknikov. Vianoce prebehli v našom meste predčasne v sobotu. „Prečo sme mali Vianoce už 13. decembra? Pretože sme si pre našich kamarátov pripravili okrem jedla, čaju aj oblečenie vhodné na zimu. A keďže je veľká zima už teraz, povedali sme si, že prečo nie. Po Zóne bez peňazí nám zostalo veľmi veľa vecí. A tak sme ich triedili a triedili,“ vysvetľuje organizátorka Evka.

Vegánska kapustnica sa minula za pár minút

Akcia pre sociálne slabších prebehla nakoniec na námestí v bielom stane. O jedlo i oblečenie bol veľký záujem. „O ôsmej sme všetko začali premiestňovať, rozkladať a zohrievať. Dva veľké hrnce vegánskej kapustnice, ktorú nám pripravila naša piknik šéfkuchárka Monika a veľa čaju. Kým sme zohrievali jedlo, naši kamaráti si povyberali oblečenie, ktoré si potom odniesli. Kapustnica sa minula za pár minút a potom sme ešte popíjali čaj a vypočuli si množstvo životných príbehov. Po ukončení sme zvyšné kusy oblečenia znova zbalili a budeme ich distribuovať ďalej ľuďom, ktorí to potrebujú,“ prezradila Monika.

Akcia splnila účel

A ako šikovné organizátorky hodnotia charitatívnu akciu? „Veľmi dobre. Všetci sme z toho nadšení, pretože to splnilo účel. Na Kreatívnom pikniku vol. II ľudia dávali dobrovoľné príspevky, ešte pred piknikom sme na internete písali, že z tých peňazí spravíme akciu pre bezdomovcov a sociálne slabších. Keď sme spočítali peniaze sme zostali v nemom úžase, pretože sme vyzbierali neskutočných 127 eur. Chceli by sme ešte poďakovať aj našim dobrovoľníkom Patrikovi, Lukášovi a Majke, ktorí nám s akciou pomohli.“

Foto: Evka Alakšová

OBRAZOM: Vianoce prišli predčasne aj medzi sociálne slabších!
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM