Tlačové správy

Najmodernejšie motívy fototapiet

V minulosti sa fototapety spájali len s výhľadom na pláž, palmy a zapadajúce slnko. Zdobili steny cestovných kancelárií, obchodov alebo miestností, kde sa príležitostne konali rôzne podujatia. Komu by však napadlo mať takúto dekoráciu doma...

Ilustračný obrázok k článku Najmodernejšie motívy fototapiet
Zdroj: coloray.sk

V súčasnosti však fototapety lámu rekordy v obľúbenosti, a to vďaka množstvu motívov a farieb, ktoré sú jednoducho fascinujúce. Správne zvolená fototapeta môže byť skutočný skvost v interiérovom dizajne. Aké vzory sú najzaujímavejšie?

Zaujímavé priestorové fototapety

New York? Paríž? Most v hmle? Fototapety, ktoré zobrazujú miesto v správnej perspektíve, patria medzi najčastejšie používané motívy. Sú výnimočne ozdobné, umožňujú vám preniesť do interiéru iný svet a majú aj veľmi zaujímavú funkciu. Fototapety, ktoré zobrazujú cesty, mosty či tunely perfektne opticky zväčšia interiér. Môžete ich použiť ako dekoráciu výklenkov alebo dverí a malá miestnosť sa okamžite opticky zväčší. Takáto výzdoba je veľmi obľúbená a fototapety vyzerajú veľmi originálne.

Ak ide o iné priestorové fototapety, obľube sa tešia aj abstrakcie, ktoré vytvárajú trojrozmerný efekt. Dokážu vytvoriť jedinečný optický dojem, ktorý je taký realistický, že sa musíte dotknúť steny, aby ste videli, že ide „len“ o fototapetu a nie o architektonickú štruktúru.

Fototapety s motívom lesa

Pri pohľade na moderné zariadenie môžete ľahko nájsť spálne, v ktorých zdobia stenu za posteľou fototapety s lesom zahaleným v hmle. Ide o jeden z najčastejších a najobľúbenejších motívov – romantický, trochu mystický, elegantný a zároveň blízky prírode, a preto v sebe spája všetko, čo sa v súčasnosti od štýlového a atraktívneho zariadenia očakáva.

Rovnako obľúbené sú aj makro zábery kvetov. Obrovské frézie či ruže v svetlých pastelových farbách sú tiež veľmi častá voľba do spálne, do detských alebo tínedžerských izieb. Nič prekvapivé. Sú elegantné, romantické a jednoducho priťahujú pozornosť svojimi originálnymi motívmi. Určite to nie je to isté ako „tapeta s kvetmi“, s ktorou sa nestotožňuje každý.

Dobre zvolená fototapeta je vynikajúca dekorácia pre minimalistické interiéry, ako aj pre vintage alebo boho štýly. Vďaka obrovskému výberu si každý nájde niečo vhodné, čo dodá interiéru nový charakter a originálne ho ozdobí.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: coloray.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM