Rôzne

Najmenší Topoľčanci sa nudiť nebudú: Zabavia sa a aj sa naučia niečo nové

Tribečské múzeum v Topoľčanoch pripravilo pre deti materských a základných škôl prezentačné podujatie s tvorivou dielňou Liečivá moc rastlín.

Ilustračný obrázok k článku Najmenší Topoľčanci sa nudiť nebudú: Zabavia sa a aj sa naučia niečo nové
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Netradičnou formou zážitkového učenia približuje, upevňuje a rozširuje poznatky o liečivých rastlinách, ktoré patria k prvým prírodným liečivám a ľudia ich odpradávna užívali proti rozličným ochoreniam, informovala botanička múzea Oľga Kostolná.

Podujatie je sprístupnené v pracovných dňoch a potrvá do konca augusta.

Návštevníci múzea získajú informácie nielen o liečivých účinkoch rastlín, fytoterapii a využití liečivých byliniek, ale aj o základných zásadách pri zbieraní, sušení a uskladňovaní rastlín.

Prečítajte si tiež

Interaktívne hry

Prostredníctvom spoločenských a interaktívnych hier si účastníci podujatia osvoja rozmanité poznatky o najbežnejšie sa vyskytujúcich liečivých bylinkách vo voľnej prírode, ale i pestovaných. Svoje vedomosti si preveria pri riešení pracovných listov, testov a doplňovačiek.

Vyučovací proces nielen z prírodovedy spestruje ponuka tvorivých aktivít. Patrí k nim výroba identifikačného kruhu liečivých rastlín, príprava rôznych ozdôb do kvetináčov alebo stvárnenie obľúbenej bylinky pomocou predlôh i vlastných inšpiračných nápadov.

Svoju predstavivosť a fantáziu môžu deti uplatniť aj pri výrobe originálnych obrázkov servítkovou technikou. Zábavu i poučenie najmenším návštevníkom prinesie ekohra, pripravené sú pre nich hádanky a príslovia, pexesá či maľovanky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM