Katarína Jankeje Správy

Na Topoľčany padá prvý sneh: Meteorológovia dvíhajú varovný prst!

Topoľčany sa v nedeľu ráno prebudili do zasneženého dňa. Slovenskí meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi a vetrom.

Ilustračný obrázok k článku Na Topoľčany padá prvý sneh: Meteorológovia dvíhajú varovný prst!
Zdroj: TASR

V noci zo soboty 27. decembra na nedeľu 28. decembra na Topoľčany začal padať prvý sneh. Snehová nádielka sa v meste stale drží a meteorológovia dvíhajú varovný prst.

Od polnoci platí výstraha pred tvorbou snehových jazykov. „V okrese Topoľčany sa ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ informujú pracovníci Slovenského hydrometeorolo¬gic­kého ústavu.

Výstraha platí až do pondelka 29. decembra 9:00 hod. Ako informovalo SHMÚ, výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Spolu s výstrahou pred tvorbou snehových jazykov a závejov je vydaná aj výstraha pred vetrom. Tá však platí až do pondelka 29. decembra do 17:00 hodiny. „V okrese Topoľčany sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 15 – 22 m/s,“ informujú meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM