Dávid Hrdý Kultúra

Kultúrne podujatia v Topoľčanoch: Ako to je s tvorbou ich programov?

Jarmoky, hody či koncerty. V Topoľčanoch sa usporadúvajú celoročne. Pravidlom však býva každoročná nespokojnosť občanov s jeho programovou náplňou. Ako to však je s jej vytváraním? Spýtali sme sa kompetentných.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne podujatia v Topoľčanoch: Ako to je s tvorbou ich programov?
Zdroj: Webnoviny.sk

Niektorých program nudí

Príkladom môžu byť tohtoročné Topoľčianske hody. Okrem tradičných prvkov ako sú stánky s občerstvením či kolotočov na ňom vystúpilo viacero kapiel. Do redakcie, ale i na verejnej internetovej diskusii Mesta Topoľčany sme sa stretli s názormi, že ich zloženie je stále rovnaké.

"Dobrý deň, rád by som reagoval na programovú ponuku na tomto ročníku. Program účinkujúcich respektíve kapiel je opäť podobný ak nie ten istý čo po minulé roky. Rád by som odkázal kompetentným, že mladí ľudia by radi uvítali na scéne nové kapely a nové tváre“, zareagoval v diskusii na našom portáli Topoľčany24.sk čitateľ Štefan.

„Dobrý deň, chcem reagovať na tohtoročné Topoľčianske hody 2013. Vcelku som spokojný s výberom programu až na výber kapiel ktoré účinkovali na hodoch. To si môže mesto zaobstarať DJ, ktorý bude púšťať hudbu z CD a bude to lacnejšie ako táto komédia !!!“, odznelo od anonymného diskutujúceho na stránke Mesta Topoľčany.

Samozrejme, sto ľudí sto chutí. Program sa nedá vytvoriť tak, aby vyhovoval úplne všetkým. Ako sa teda tvorí? Odpoveď na naše otázky nám poskytol riaditeľ Mestského kultúrneho strediska Rudolf Chovanec. „Program pripravuje oddelenie kultúrno – výchovných aktivít pri MsKS Topoľčany v spolupráci s organizačným štábom každého podujatia. Snažíme sa proporcionálne a vyvážene pripravovať podujatia pre všetkých“, odpovedal.

Myslelo sa aj na mladých

Podľa podobného kľúča sa pripravoval aj program tohtoročných hodov. “Pokiaľ ste si všimli aj program hodov bol komponovaný tak, aby vyhovoval všetkým. Predovšetkým sobota bola určená pre mladých. Program s Erikom Ňarjašom a jeho hosťami spĺňal tieto kritéria a takisto nedeľa večer, keď sa predstavila mladá poľská skupina s kvalitným spevom“, dodal Rudolf Chovanec.

Avšak Mestské kultúrne stredisko dá príležitosť aj mladým kapelám. A to už na chystaných Dňoch regiónu. „Na Dňoch regiónu dávame priestor mladým kapelám z Topoľčian SABA a Tryamera. V priebehu roka v meste Topoľčany boli rockové a popove kapely. Tieto sa organizovali cez OZ TAM, dávame im k dispozícii priestor na organizovanie Kulturák festu v Topoľčanoch“ dodal na záver Rudolf Chovanec.

Svojou pripomienkou či nápadom ako ho spestriť môže prísť každý z nás. Ak by ste taký nápad mali, adresujte svoj podnet Mestskému kultúrnemu stredisku na adresu mskskva@naex.sk

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM