Katarína Jankeje Rôzne

Koruna, židovský kostol i pôvodné námestie: Pozrite si unikátne FOTO z topoľčianskej minulosti!

Milovníkov histórie a hlavne nášho mesta týmto článkom rozhodne potešíme. Pokochajte sa naozaj unikátnymi zábermi, ktoré zachytávajú Topoľčany v rôznych historických obdobiach.

Ilustračný obrázok k článku Koruna, židovský kostol i pôvodné námestie: Pozrite si unikátne FOTO z topoľčianskej minulosti!
Zdroj: Dnes24.sk

V dnešnej dobe sú stále viac vzácne. Reč je o záberoch, ktoré zachytávajú spomienky a dnes už neexistujúce miesta, či budovy, vytvorené desiatky a desiatky rokov dozadu. V Topoľčanoch sa zbieraniu takýchto unikátnych fotografií venuje dvojica mladých Topoľčancov, Roman Dragula a Alex Adamkovič. Práve tí stoja za známou stránku Staré Topoľčany.

Dnes na nej nájdete stovky naozaj výnimočných záberov na naše mesto, okolie, či dokonca Duchonku. Ako nám prezradili viedol ich k tomu silný lokálpatriotizmus. Kompletný rozhovor s dvojicou si môžete prečítať v našom článku: História Topoľčian v obrazoch: Staré fotky zbierajú dvaja mladí Žochári

Fotografie, ktoré sme pre vás vybrali, zachytávajú rôzne obdobia i miesta, nájdete v nich budovu židovského kostola, vstup do nemocnice, povestné obchodíky na námestí, pôvodnú železničnú stanicu, či búracie práce v legendárnom hoteli Koruna. Nechýbajú ani početné zábery na námestie a topoľčianske uličky v rôznych obdobiach. Viac takýchto fotografií nájdete na fb stránke: Staré Topoľčany.

Čítajte viac:

OBRAZOM: Zaspomínajte si, z tejto ruiny je teraz nádherný kaštieľ

Obzrite sa do minulosti: Zábery z čias veľkej slávy topoľčianskeho pivovaru!

Foto: Staré Topoľčany

Historické zábery z Topoľčian
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM