Dávid Hrdý
Správy
Kontrolóri sa pozreli na mäso aj v Nitrianskom kraji: V týchto zariadeniach našli nedostatky
Hygienici si koncom apríla a začiatkom mája posvietili na hygienu, označovanie a vysledovateľnosť mäsa. Nedostatky našli aj v prevádzkach v Nitrianskom kraji, konkrétne aj v jednej prevádzke v Topoľčanoch.
Zoznam prevádzok so zistenými nedostatkami podľa ÚVZ SR:
Topoľčany
Hotel Zara , Krušovská 4721/74, 955 01 Topoľčany
- pracovník kuchyne bez odbornej spôsobilosti
- 2 zamestnanci nepoužívali jednorazové rukavice pri
- výdaji hotových pokrmov ani pokrývky hlavy
- 2 zodpovední zamestnanci neudržiavali chladiace
- zariadenia v požadovanom stave (namrazené)
Nitra
Pizzeria Junior –Toscana, Kupecká 2, Nitra
- zmrazovanie mäsa kuracie (krídla, prsia) a hovädzie mäso, nabalíčkované, naporciované bez označenia
- rozmrazovanie mäsa pri izbovej teplote
- nezdokladovaná zdravotná spôsobilosť
- nezdokladovaná odborná spôsobilosť
Závodná kuchyňa Gastrogal, Dlhá 104, Nitra
- zmrazené mäso neoznačené (4 kg )neznámeho pôvodu
- zmrazené párky po dobe spotreby (5 kg )
Reštaurácia v pavilóne M4 Agrokomplex
- nebola zabezpečená vysledovateľnosť mäsa, neboli k dispozícii dodacie listy, nedala zistiť krajina pôvodu, ani dodávateľ
Lužianky
ZK LIOB, Rastislavova 12,Lužianky
- porušenie povinností na hygienu výroby – zistené mikrobiologicky nevyhovujúce hotové pokrmy
Palárikovo
Reštaurácia EDEN Mierová ul. č.24 Palárikovo
- nepredloženie dokumentácie HACCP
- neboli predložené záznamy z HACCP
Hospic Sv. Františka z Assisi n.o. Slovenská ul.č.11 Palárikovo
- neúplné záznamy z dokumentácie HACCP (záznamy teplôt , chladiacich zariadení, záznamy teplôt pri príprave a výdaji pokrmov)
- zamrazený chlieb po dátume najneskoršej spotreby, zamrazená varená ryža
Kuchyňa Tomáš Slivoň, Ul. J.A. Komenského č. 137/2 Palárikovo
- v mrazničke skladovaný rôzny sortiment vzájomne nezlučiteľných surovín –zamrazené suroviny a potraviny dodané ako nemrazené
- neoznačené zamrazené suroviny
- zamrazené v prevádzke pripravené pokrmy (pečený bôčik, pečená klobása, knedle)
- suroviny po dátume najneskoršej spotreby
- neoznačené suroviny v chladničke
- rozmrazovanie kurčiat v kartóne na zemi
Levice
Reštaurácia Ranč u Bobiho
- chýbajúci teplomer v sklade zeleniny
- chýba jeden doklad o OS
Reštaurácia Csikó csárda
- hydinové mäso nebolo označené v slovenskom jazyku
Reštaurácia ESO Levice
- nepovolené skladovanie
Reštaurácia Szúnyg csárda Levice
- znečistené steny v kuchyni
Reštaurácia Panda Levice
- rozpracované suroviny uložené v časti mäsa
DSS Nový domov Levice
- chýbajúci vlhkomer v sklade
Zdroj: Dnes24.sk