Kultúra

Jaskyňa v topoľčianskom MÚZEU: Deťom chcú priblížiť PRAVEK

Na jaskyňu nielen ako podzemný prírodný priestor, ale aj ako miesto každodenného života pravekého človeka je zamerané prezentačné podujatie s tvorivou dielňou Jaskyňa praveku.

Ilustračný obrázok k článku Jaskyňa v topoľčianskom MÚZEU: Deťom chcú priblížiť PRAVEK
Zdroj: Tribečské múzeum

Prezentačné podujatie s tvorivou dielňou pod názovom Jaskyňa praveku pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Potrvá do 19. novembra.

Svojou štruktúrou je určené deťom materských škôl a žiakom prvého stupňa základných škôl, informovala geologička múzea Jana Prícka.

Dve časti

Výchovno-vzdelávacie podujatie pozostáva z prezentačnej a tvorivej časti. V prezentačnej časti sa návštevníci prostredníctvom osteologického materiálu z paleontologického zbierkového fondu a geologického zbierkového fondu Tribečského múzea zoznámia s medveďom jaskynným a druhohornými formami jaskynných výplní.

V tvorivej časti môžu najmenší návštevníci oživiť v omaľovánkach prostredníctvom pasteliek živočíchy, ktoré vyhynuli pred mnohými rokmi. Zaujímavosti z jaskynnej ríše si môžu preniesť na maľovanie na kamene pomocou uhlíkov.

Novonadobudnuté informácie či vedomosti získané prehliadkou zbierkových predmetov môžu využiť pri ďalších ponúkaných vedomostných a tvorivých aktivitách.

Nechýba praveký človek

Precíznosť a manuálnu zručnosť môžu preukázať aj pri vytváraní kopije z papiera, ako aj pri modelovaní pravekých zvierat a bežných nádob a nástrojov pravekých ľudí.

Prostredie a atmosféru tvorivej dielne dotvárajú kresby rekonštrukcií zobrazujúce jaskynné živočíšstvo a figurína – model pravekého človeka.

Posted by Tribečské múzeum, Topoľčany on Monday, September 16, 2024

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM